šest grupa proizvoda

Veganske eko slastice na našem tržištu, osim čokoladnih i cookiesi od konoplje

Foto: PR FOTO
Eko slastice
Foto: PR FOTO
Eko slastice
Foto: PR FOTO
Eko slastice
Foto: PR FOTO
Eko slastice
Foto: PR FOTO
Eko slastice
Foto: PR FOTO
Eko slastice
10.05.2016.
u 12:04
Slastice su izrađene ručno, u malim serijama na Zrno eko imanju, a kreator ove linije je Zlatko Pejić, vlasnik Zrno eko imanja te poznati inovator posebnog besvasnog kruha kojeg je predstavio prije pet godina
Pogledaj originalni članak

Muffini od trostruke čokolade, kokosa ili maka odlična su slatka užina, cookiesi punog okusa od čokolade, konoplje i brusnice ili kikirikija zdrava su opcija za snack uz kavu ili čaj.

Brownie bogatog okusa čokolade bit će izbor pravih sladokusaca. Prhki tartovi od čokolade, limuna ili pak voćnog okusa hit su nove ponude. Pogačice/scones slanog okusa od dimljenog tofua, ili blago slatkog zaslađenog grožđicama, izvrsno se sljubljuju uz maslac i slatke namaze. Dobro znani krenzli od čokolade ili pekmeza bude pozitivu davno zaboravljenih okusa bakinih kolača.

Čak 12 novih slastica eko imanja Zrno prva su potpuna linija certificiranih ekoloških i veganskih slastica na našem tržištu.

U ponudi je šest grupa proizvoda: muffini, cookies, brownies, tarts, scones i krenzli, a spravljeni su od biranih organskih sastojaka po originalnim veganskim recepturama. Zaslađeni su nerafiniranim šećerom i sirupom od agave, a varijante s pirovim brašnom obradovat će one koji u prehrani izbjegavaju pšenicu. 

Slastice su izrađene ručno, u malim serijama na Zrno eko imanju, a kreator ove linije je Zlatko Pejić, vlasnik Zrno eko imanja te poznati inovator posebnog besvasnog kruha kojeg je predstavio prije pet godina. I u stvaranju ovih proizvoda poštivani su posebni kriteriji: odabir cjelovitih ekoloških namirnica, nekorištenja aditiva  i aluminijskog praška za pecivo koji su dokazano štetni za zdravlje; kolači su veganski tako da ne sadrže jaja i kravlje mlijeko, u zamijesu se koristi izvorska voda s imanja, a  u proizvodnji se ne koriste rafinirani šećer i ulje.

Važan kriterij pri njihovu stvaranju, kako ističe Pejić, bio je da, osim što su zdravi, ovi kolači budu ukusni te vizualno jednostavni. Kao poznati eko aktivist, istaknuo je i važnu ekološku komponentu.

“Mi svojim odabirima činimo utjecaj na vlastito zdravlje, ali i na zdravlje Planeta. Proizvodnja ovih kolača ima oko 2,5 puta manji ekološki otisak nego li proizvodnja konvencionalnih kolača. Naravno da mi ovime nećemo riješiti globalni problem stanja okoliša, ali možemo biti dio trenda i poticati druge da se uključe te kao potrošači zahtijevati više ovakvih, održivih proizvoda”.

Ove će slastice obogatiti ponudu bio&bio cafea i odlično se uklopiti uz biranu organsku fair trade kavu, koju spravljaju trenirani baristi te veliki izbor smoothieja spravljenih od vrhunskih ekoloških namirnica i premium superfooda. 

>>Pretjerujete s porcijama? Nećete vjerovati kolike bi zapravo trebale biti

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.