PROMO

Vinarija Enosophia s prestižnog ocjenjivanja MUNDUS VINI u Feričance donijela čak tri zlatne medalje

Foto: Promo
Vinarija Enosophia s prestižnog ocjenjivanja MUNDUS VINI u Feričance donijela čak tri zlatne medalje
09.03.2023.
u 16:28
Miraz Frankovka te kupaže Miraz Cuvee i Ruby Fusion prepoznali su renomirani vinski stručnjaci, a tri zlata još su jednom potvrdila neosporivu kvalitetu svih interpretacija frankovke ove vinarije.
Pogledaj originalni članak

Na ovogodišnjem ocjenjivanju MUNDUS VINI koje se održalo kao dio 32. dodjele istoimenih nagrada, čak tri vina vinarije Enosophia u Feričance su se vratila okrunjena zlatom. Radi se o vinu Miraz Frankovka 2018 te kupažama Miraz Cuvee 2017 i Ruby Fusion 2019, a zvijezda sva tri nagrađena vina upravo je frankovka, autentična sorta na kojoj Enosophia godinama gradi uspješnu vinsku priču koja se redovito prepoznaje na renomiranim međunarodnim dodjelama nagrada.

„MUNDUS VINI zlata za nas i našu malu slavonsku vinariju iznimno su priznanje jer na još jedan način potvrđuju kvalitetu i sav trud koji ulažemo kako bismo na tržište donosili iznimna vina. Posebno me raduje što je srce svakog nagrađenog vina upravo frankovka, ponos naše vinarije, autentična sorta koja se u našoj interpretaciji redovito nalazi među najboljim kontinentalnim vinima Europe i svijeta. Ovakvo priznanje snažan nam je vjetar u leđa da još više vjerujemo u sve što radimo i ulažemo još veće napore kako bi naša vina, s razlogom i bez kompromisa, bila dio svjetskih vinskih karti“, izjavio je Martin Kovačević, direktor Vinarije.

Vinarija Enosophia slavonska je vinarija koja spaja tradiciju feričanačkog kraja s najnovijim trendovima u svijetu vrhunskih vina. Uz nagrađena vina koja slave frankovku, najvažniju sortu za ovu vinsku priču, vinarija proizvodi i autohtonu slavonsku graševinu, vrhunske pjenušce nastale Charmat i klasičnom metodom te razne bijele i crne internacionalne sorte koje se savršeno stapaju s jelima, u svim važnim, ali i jednostavnim trenucima koje ova vina obogaćuju jedinstvenim okusima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr