Nema najboljega na svijetu poput pjenušaca, a skup i u stotinama tisuća može biti u pojedinim bocama koje „mračni predmet kolekcionarskih želja“ postaju jer imaju svoju priču.
Na ovaj smo sajam zavirili jer je pokazan i prvi hrvatski originalni gin, destilerijskog pionira Miljenka Brigljevića koji je u voćnim rakijama a sada i u drugim destilatima otkrio sve priče i tajne.
Drugi je razlog bio upoznati moderatora radionica Tomislava Ruszkowskog, hobistu i „amatera“ za kojega mnogi tvrde da je najbukiraniji znanjem i pričama o viski. On je temeljito prikazao kako od ječma (posebne škrobnatih sorti) vode i kvasca vatrena voda nastaje.
Tomislav osjeća na što svaki viski okusom i aromom podsjeća, a to su uglavnom kapitalni i lijepi događaji iz života. Inače alkohol ne podnosi i samo ga proba, a iza 5 čašice senzacije sjećanja više nema
Dijele se na blendove (jeftinije kupaže) i na single malt čiste vrste i sorte, a u osnovi na geografske rodne krajeve (škotski otok Islay) pa tako ljudsku dušu upotpunjuju dodatnim pričama.
>> Škoti više ne rade najbolji viski na svijetu, bolji su Japanci
>> Sklekovi i viski prije vrućih scena novog hita “50 nijansi mračnije”