zanimljivo

Volite li grickati kisele krastavce? Ovo je dobro znati

Foto: Thinkstock
Kiseli krastavci
Foto: Thinkstock
Ukiseljene salate, kiseli krastavci
Foto: Thinkstock
Ukiseljene salate, kiseli krastavci
Foto: Thinkstock
Kiseli krastavci
03.02.2019.
u 08:50
Djeluju blagonaklono na jetru, štite je i pomažu u filtriranju toksina iz organizma.
Pogledaj originalni članak

Dok čekamo sezonu svježih, prisjećamo se zašto se dobro posegnuti za ukiseljenim krastavcima. Iako smo pisali već o ovoj temi, nije zgorega podsjetiti se. Nisu samo ukusan dodatak za sendvič ili salata uz jelo, već su i odlični za naše zdravlje. Sadrže dosta vode, malo masnoća, proteine i vlakna. Obiluju i mineralima poput željeza, kalija, natrija i fosfora te vitaminima C, A, B-6, B-12, riboflavinom, niacinom i tiaminom.

Osim toga, sadrže antioksidanse koji štite naše tijelo od slobodnih radikala koji oštećuju stanice u našem organizmu. Odličan su saveznik u ubrzavanju probave i potiču stvaranje dobrih bakterija koje su ključan dio našeg metabolizma. 

Djeluju blagonaklono na jetru, štite je i pomažu u filtriranju toksina iz organizma. Kisele krastavce biste češće trebali konzumirati ako ste pod stresom jer preventivno djeluju na razvoj čira na želucu.

Štite i želudac, a pomažu i osobama koje su oboljele od dijabetesa tipa 2 jer stabiliziraju razinu hemoglobina,  proteina u crvenim krvnim stanicama koje prenose kisik. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.