PROMO

Vrhunska gastronomska iskustva ambasadori su premium Hrvatske

Platforma Stories
Platforma Stories
Platforma Stories
Platforma Stories
Platforma Stories
Platforma Stories
Platforma Stories
16.08.2024.
u 17:14
Stories – Experience Premium Croatia
Pogledaj originalni članak

Sastojci i jela iz svih hrvatskih regija, kombinacija modernih s tradicionalnim elementima, spoj jedinstvenih okusa Hrvatske i pogleda koji puca na cijeli Kvarner. Doživljaj je to koji nudi restoran Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč u Rijeci.

„Jela koja se u sljedovima u Nebu elegantno izmjenjuju inspiriraju gotovo romantične osjećaje prema hrani, na prirodan i iskren način - isprepleten s osobnim doživljajima u predivnu cjelinu – vrhunskog gastronomskog iskustva. Što su već četvrtu godinu za redom prepoznali i inspektori prestižnog Michelinovog vodiča i potvrdili zasluženu zvjezdicu,“ poručuje glavna kuharica restorana Nebo, Gabriela Filca.

Platforma Stories

Hilton grupacija hotelski je gigant s nekoliko tisuća jedinica širom svijeta, a restoran Nebo dodatna je ekskluzivnost riječkog hotela tog moćnog lanca. Nebo se vrlo brzo svrstalo u sam vrh hrvatske gastronomske scene i zbog svoje fine dining ponude brzo je restoran našao svoje mjesto i u platformi Stories - Experience Premium Croatia. Stories djeluje kao hub za razne aktere iz sektora turizma kako bi zajedno promovirali i jačali premium turističku ponudu Hrvatske.

„Iznimna nam je čast biti dio nove inicijative za promociju hrvatskog turizma Stories Experience Premium Croatia u svrsi dosega luksuzne niše potrošača te promocije na stranim tržištima. Nebo svojim primjerom služi kao ambasada domaće kuhinje strancima koji se dolaze upoznati s Lijepom Našom,“ naglasila je Filca.

Platforma Stories

Gabriela Filca „glavnu kuhaču“ restorana Nebo preuzela je od poznatog hrvatskog chefa Denija Srdoča. Filca u radu naglašava predanost tima ekološkoj odgovornosti, “zero waste” načelima i konceptu “sa farme na stol”, što su ujedno ključne stavke održavanja Michelin priznanja.

„Hrvatska je poznata po bogatoj gastronomiji, autohtonim namirnicama i talentiranim kuharima diljem zemlje. Vjerujem da će nova generacija donijeti svježe ideje, kreativnost te pristup hrani koji će obogatiti već postojeću scenu,“ ističe Filca.

Vinsku kartu ovog restorana s više od 500 etiketa, koja se uz to konstantno nadopunjava osmislio je glavni sommelier Tomislav Mikinac, sommelierski prvak Istre i Kvarnera. Od kreativnih jela u restoranu do večernjih koktela u prozračnom loungeu, ova šarolika riječka fine dining destinacija vodi svoje goste na putovanje u nove visine hrvatske gastronomije.

Platforma Stories

Nebo je samo jedan od primjera premium iskustva koje zadovoljava potrebe sve zahtjevnijih gostiju današnjice, a istovremeno stvara sretne goste koji najbolje promoviraju Hrvatsku. Platforma Stories otvorena je za sve pružatelje premium turističkih iskustava s kojima će zajedno ucrtati Hrvatsku na kartu premium destinacija Mediterana.

l

Pogledajte na vecernji.hr