PRIMITE SE POSLA

Vrijeme je za veliko čišćenje: Riješite se nepotrebnih stvari i krenite rasterećeno u jesen!

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
30.08.2024.
u 07:00
U čistom i urednom prostoru ljepše će vam biti provoditi nadolazeće kišne jesenske dane, a dobit ćete i jasniju predodžbu o tome što još sve morate kupiti i pripremiti za nadolazeću školsku godinu
Pogledaj originalni članak

Ljeto je pri kraju, a nova školska godina i povratak na posao su pred vratima. Želite li novu radnu sezonu započeti kako treba, možda biste trebali razmisliti o detaljnom čišćenju stana ili kuće. U čistom i urednom prostoru ljepše će vam biti provoditi nadolazeće kišne jesenske dane, a dobit ćete i jasniju predodžbu o tome što još sve morate kupiti i pripremiti za nadolazeću školsku godinu i radnu sezonu. Evo kojih biste se stvari trebalo riješiti tijekom čišćenja.

Prošlogodišnji školski pribor: Školski pribor ne traje zauvijek. Kemijske olovke i boje se suše pa nisu više za upotrebu, ravnala i trokuti se lome. Provjerite što treba baciti i odvojite ono što možete koristiti ove školske godine.

Odjeća koju su djeca prerasla: Djeca jako brzo rastu i uglavnom im je prije svake nove školske godine potrebna nova odjeća. Kraj ljeta je idealan za pregled ormara. Donirajte mlađoj djeci u obitelji, prijateljima ili nekoj humanitarnoj udruzi odjeću koju su prerasli.

Radna odjeća: Nakon pandemije puno ljudi bar dio radnog vremena odrađuje kod kuće. Možda i vi u ormaru imate hrpu košulja i odijela za poslovne prilike koje danas ne koristite. Odvojite ono što vam ne treba te poklonite ili bacite.

Kartonske kutije: Većina nas puno naručuje putem interneta. Ako ste sačuvali kutije od narudžbi u ormaru ili garaži, svakako ih se riješite prije jeseni. Osim što zauzimaju puno prostora, mogu privući insekte i štetočine pa je raščišćavanje i stvar čistoće.

Stara elektronika: Iako je uvijek dobro imati stari pametni telefon ili računalo pri ruci za slučaj da se nešto dogodi uređaju na kojem trenutno radite, deset godina star laptop vjerojatno više nije koristan, a stari preklopni telefon vam samo zauzima dragocjeni prostor.

Čista garaža: Garaže često postaju odlagalište za sve što ne želimo zadržati u kući. Pronađite nekoliko sati i izbacite iz garaže staru sportsku opremu, kućanske aparate, igračke i sve drugo što ste tijekom vremena ondje nagomilali.

Ljetna odjeća: Prije nego što u ormaru zamijenite ljetnu odjeću zimskom, procijenite što ste ovoga ljeta često nosili, a što niste nikad odjenuli ni ovoga, a ni ni prošlog ljeta. Takva vam odjeća vjerojatno neće biti privlačna ni dogodine pa je se slobodno riješite.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.