Ukusno i brzo

Za početak jeseni pripremite jedan prigodni ručak: Bundeva zapečena sa sirom nestat će u trenu sa stola

Foto: #bakedsquash/Instagram
Za početak jeseni pripremite jedan prigodni ručak: Bundeva zapečena sa sirom nestat će u trenu sa stola
23.09.2021.
u 07:00
Ovo jelo jedite uz salatu ili kao prilog uz meso.
Pogledaj originalni članak

Bundeva je jedan od onih sastojaka koji se najviše konzumiraju u hladnijim, jesenskim danima, a danas vam donosimo jedan super brzi recept za ručak ili raniju večeru u kojem je upravo ona glavna zvijezda. Ovo jelo možete pripremiti samostalno, a možete ga poslužiti i kao prilog uz meso.

Sastojci:
1 kilogram bundeve, očišćene i narezane na kockice ili prutiće
100 g mascarpone sira
100 g naribanog tvrdog sira, najbolje gaude
1 dl mlijeka
50 g bučinih sjemenki
Sol, papar i ostali začini po želji

Ljudi rođeni na ove datume, imaju veći vjerojatnost da će postati uspješni!

Priprema:
Bundevu prvo kuhajte na pari da omekša, a zatim je premjestite u posudu za pečenje. Pomiješajte s mascarpone sirom, bučinim sjemenkama i začinima. Na vrh posipajte naribani tvrdi sir i pecite u pećnici na 200°C, otprilike 15 minuta.

Zbog ovoga bi muškarci trebali jesti tikvice svaki dan!

Foto: Thinkstock
punjene tikvice
Foto: Thinkstock
tikvice s kozicama
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
25.08.2015 Karlovac - Obitelj Prpic iz sela Brezani na svom imanju proizvode jagode, batate, tikvice, a trenutno je sezona lubenica. Planiraju ubrati 4 tone sto je zbog suse manje od planiranog. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.