male tajne

Znate li pripremiti savršen pire krumpir? Doznajte što radite krivo

Foto: Shutterstock
Znate li pripremiti savršen pire krumpir? Doznajte što radite krivo
18.03.2017.
u 09:31
Pogledaj originalni članak

Kremast, punog okusa, a tako jednostavan za pripremiti...Pričamo o pire krumpiru kojeg obožavaju i djeca i odrasli.

Odlično se sljubljuje s raznim umacima, ali i kremastim špinatom, šalšom od rajčica...

No, ako vam pire krumpir ne ispada uvijek savršeno, možda radite neku od ovih pogrešaka...

Vrsta krumpira

Zaista nije svejedno koji ćete krumpir birati za pečenje, a koji za pire. Mladi krumpir odličan je izbor za pečenje, ali nije za pire krumpir. Vjerojatno vam s enekoliko puta dogodilo da vam je pire od mladog krumpira bio "gumast" i ljepljiv. Birajte crveni krumpir, onaj "brašnasti" i već u startu poplačali ste si put za pripremu savršenog pirea. 

Prerano solite

Krumpir stavite u lonac s hladnom vodom. Kada voda proključa, tek tada dodajte sol. 

Maslac otopite sastrane

Maslac otopite u posebnoj zdjeli dok se krumpir kuha, dodajte mu toplo mlijeko ili vrhnje za kuhanje i pomiješajte sastojke prije nego ih dodate krumpiru. Tako će se lakše upiti u krumpir i okusi će se prožeti ravnomjernije. I nebojte se u pire dodati i malo muškatnog oraščića ili po želji vlasca, češnjaka...

>>5 pogrešaka koje radite kod pripreme hot - doga

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

PA
Pajdo
14:36 19.03.2017.

Moze netko prevest na Hrvatskome.

CI
cika123
17:22 18.03.2017.

Radim skoro isto kao ovaj recept samo što još dodam jednu kuhanu mrkvu

VN
Vezda-nam-nekak-bu
08:28 19.03.2017.

Piše: ¨Prerano solite - Krumpir stavite u lonac s hladnom vodom. Kada voda proključa, tek tada dodajte sol¨. Zašto bi bilo pogrešno sol dodati direktno u krumpir, nakon kuhanja i odlijevanja vode? Ako se voda ne soli, ne zagađuje se okoliš, a i smanjuje se potrošnja soli.