Sve koji slave Valentinovo, a svoju bi ljubav dragom ili dragoj željeli izreći i posebnim, finim ručkom, razveselit će naši recepti
VALENTINO TORTA
Sastojci:
4 jaja, 110 g šećera, 1 Vanilin šećer Dolcela, 100 g čokolade, 80 g Oštrog brašna Podravka, 2 žlice Krušnih mrvica Podravka, ½ žličice Praška za pecivo Dolcela, 3 žličice narančina soka, 150 g Lino lade nougat, 300 g jagoda
Priprema:
Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte pa umiješajte otopljenu čokoladu. Brašno pomiješajte s krušnim mrvicama i praškom za pecivo. U pripremljena jaja umiješajte narančin sok i smjesu brašna. Dno kalupa za tortu u obliku srca obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu za biskvit. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40-45 minuta. Kolač izvadite iz kalupa i ostavite hladiti. Ohlađeni kolač premažite Lino ladom nougat pa po njemu rasporedite narezane jagode.
BIFTEK IZNENAĐENJA ZA DVOJE
Sastojci:
300 g bifteka, 100 g narezanog crvenog kupusa, 2 kriške bijelog kruha
Marinada:
2 žlice maslinova ulja, 1 žlica balzamičnog octa, prstohvat timijana, papar
Salatni preljev:
4 žlice maslinova ulja, 2 žlice balzamičnog octa, 1 žličica Cvjetnog meda Podravka, 1 žličica nasjeckanog đumbira, sol
Za ukrašavanje:
2 žlice očišćenog nara
Priprema:
Meso narežite na dva medaljona debljine 2 cm.Maslinovo ulje, balzamični ocat, timijan i papar promiješajte, prelijte preko mesa i marinirajte 30 minuta. Maslinovo ulje, balzamični ocat, med, đumbir i malo soli promiješajte i prelijte preko kupusa prije samog pečenja mesa. Marinirano meso posolite i ispecite na teflonskoj tavi. Kruh popecite s obje strane, na njega stavite topli pečeni biftek, zatim pripremljeni kupus i ukrasite narom.Poslužite odmah uz čašu crnog vina, a gurmanima preporučujemo da dodaju i pokoju tanku ploškicu bijelog tartufa.
Pravila kažu da se uz crveno meso pije i crveno vino. Za svečanu prigodu ili romantičnu večeru udvoje počastite se dobrom bocom
>>Zaboravite cvijeće i čokoladu! 78 posto žena za Valetinovo želi ovaj tretman