mljaac!

Zanimljiv trend s Instagrama: Jednostavno napravite tortu od rolade s cimetom!

Foto: Instagram/@huffposttaste
Zanimljiv trend s Instagrama: Jednostavno napravite tortu od rolade s cimetom!
03.05.2023.
u 16:30
Ako nikada niste radili ogromnu roladu s cimetom, sada je pravo vrijeme. Na vama je hoće li to biti jedno ili obiteljsko posluživanje
Pogledaj originalni članak

Ako žudite za pecivom s cimetom, dosađujete se i tražite zabavan projekt pečenja, želite poseban recept za posebnu osobu, ili samo želite neki desert, na pravom ste mjestu. Ova rolada je jednostavna za napraviti jer nisu potrebni posebni alati, savršena je za početnike u pečenju deserata, zabavno ga je jesti, a možete ga i preliti glazurom od vanilije za još bolji okus, piše Sally's Baking Recipes.

Savršeno je i za početnike u pečenju s kvascem: Obožavate domaće peciva s cimetom, ali imate nervozu od pečenja s kvascem? Ne trebate se brinuti. Potrebno im je samo jedno kratko vrijeme odmora i jedno dugo dizanje. Ovaj recept je vrlo jednostavan i u za čas ćete imati odličan desert koji možete jesti sami ili s obitelji. Naime, ovaj je desert postao iznimno popularan na Instagramu u zadnje vrijeme, te mnogi često dijele svoje recepte. 

Kako napraviti ogromnu tortu od rolade s cimetom: Napravite tijesto: Sastojci su prilično standardni, brašno, šećer, sol, kvasac, mlijeko, maslac i jaje. Maslac i mlijeko zajedno zagrijte. Zatim umiješajte ili istucite mliječnu smjesu u suhe sastojke, zatim dodajte jaje. Nakon miješanja, vaše tijesto je spremno za mijesiti. Koristite samo mlijeko, bez vode, i malo više maslaca nego što biste koristili za lagane kiflice s cimetom.

Umijesite tijesto: Za miješenje tijesta možete koristiti mikser ili ruke. Kada završite s miješenjem, pokrijte tijesto i ostavite da odstoji oko 30 minuta. Za to vrijeme neće se baš dignuti, ali to omogućuje opuštanje glutena, što čini oblikovanje puno lakšim.

Napunite i oblikujte tortu od rolade s cimetom: Razvaljajte tijesto u pravokutnik 38×30 centimetra. Odozgo premažite omekšali maslac, pa pospite smeđim šećerom i cimetom. Oštrim nožem ili rezačem za pizzu narežite tijesto na 6 vodoravnih traka. Svaka je dugačka 38 centimetara. Smotajte 1 traku i stavite u podmazan pleh. Smotajte preostalih 5 traka oko središnje rolice, započinjući svaku traku na kraju prethodne kako biste napravili jednu veliku rolicu s cimetom. Dio nadjeva može se razliti dok budete uzimali trakice, pa ga samo pospite po vrhu torte kada završite s oblikovanjem.

Dizanje: Pustite da se oblikovani kolač diže dok se ne udvostruči, otprilike 1-2 sata. Upamtite, ovo je jedino potrebno vrijeme dizanja.

Pečenje i glazura od vanilije: Nakon što se ogromna torta od rolade s cimetom napuhne, pecite dok ne porumeni. Nakon toga prelijte glazurom od vanilije, odnosno umutite slastičarski šećer, mlijeko i ekstrakt vanilije dok ne postane glatko i time prelijte cijeli topli kolač.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.