što prvo vidite?

Zanimljiva optička iluzija otkriva razmišljate li previše o svemu ili ste opušteni

Foto: Mia Yilin
Zanimljiva optička iluzija otkriva razmišljate li previše o svemu ili ste opušteni
05.10.2024.
u 06:00
Bez obzira na to što ste prvo vidjeli, ovakvi testovi nude zabavan način za razmišljanje o našoj osobnosti i kako percipiramo svijet oko sebe.
Pogledaj originalni članak

Optičke iluzije ne služe samo kao zabavan način za testiranje vaših kognitivnih sposobnosti, već mogu i pružiti uvid u vašu osobnost. Jednu takvu iluziju nedavno je podijelila kreatorica sadržaja Mia Yilin, koja na TikToku ima više od 440.000 pratitelja. Prema njoj, ova optička iluzija otkriva je li ‘pretjerano razmišljate i izuzetno ste inteligentni’ ili ste ‘opušteni i simpatični’. 

Slika prikazuje cvijeće i žensko lice, a Mia objašnjava da ono što prvo primijetite otkriva mnogo o vašoj osobnosti. ‘Krenimo s kratkim testom osobnosti’, kaže Mia u videu, ‘Što prvo vidite na slici?’. 

Foto: Mia Yilin

‘Ako ste prvo ugledali cvijeće, to znači da ste opuštena i simpatična osoba. Uvijek tražite najbolje u drugima i teško vam je odbiti ljude jer ih ne želite razočarati. Čak i kada vas netko iznevjeri, skloni ste oprostiti im i nadati se da će se promijeniti. Vaša najveća prednost je karizma, a zahvaljujući sposobnosti uvjerljivog govora, često se izvlačite iz neugodnih situacija. No, nestrpljivi ste i frustrira vas kada se stvari ne odvijaju brzo. Također, skloni ste neodlučnosti, a to vas često izlaže stresu. Ponekad, u naletu emocija, izgovarate stvari zbog kojih kasnije požalite’, rekla je Mia. 

@mia_yilin What did you see first? #personalitytest #funfacts #entertainment #motivation #studytok #mia_yilin_ ♬ original sound - Mia Yilin

Potom objašnjava što znači ako ste prvo primijetili žensko lice: ‘Ako ste prvo vidjeli lice žene, to ukazuje da ste vrlo emotivni i strastveni. Nakon završetka veze, često vam treba dosta vremena da nastavite dalje i ne možete si pomoći da ne osjećate nostalgiju za prošlim vremenima’. 

VEZANI ČLANCI: 

‘Vi ste skloni pretjeranom razmišljanju i vrlo ste inteligentni. Kada se nečemu posvetite, ne odustajete dok to ne postignete’, nastavlja, ‘Preferirate mali krug bliskih prijatelja jer vam je teško vjerovati ljudima. Kako biste se zaštitili, često se distancirate od drugih. Ljudi ponekad krivo procjene vašu zatvorenost i zaključe da ste hladni, dok vam zapravo samo treba vremena da se otvorite novim osobama. Jednom kada nekoga prihvatite kao prijatelja, spremni ste učiniti sve za njih’. 

Kao što je očekivano, mnogi korisnici TikToka podijelili su u komentarima što su prvo vidjeli. ‘Vidjela sam lice i opis je potpuno točan’, napisala je jedna osoba. Drugi su se nadovezali s komentarima poput: ‘I ja sam prvo ugledao lice i sve što ste rekli je točno!’.

U koliko sati ste rođeni? Taj podatak otkriva mnogo o vašoj osobnosti!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.