recept

Zasladite se biskvitom od cimeta i amareta

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Zasladite se biskvitom od cimeta i amareta
28.02.2014.
u 17:00
Pomiješati kekse sa smjesom, a zatim smjesu raspodijeliti u 4 male vatrostalne posude.
Pogledaj originalni članak

Potrebno:

800 g jabuka oljuštiti i narezati na sitne komade

sok od pola limuna

žličica cimeta

3 žličice smeđeg šećera + 30 g za preljev

90 g brašna

prstohvat soli

60 g margarina narezanog na komadiće

80 g izmrvljenih amareto keksa

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 200°C. Pomiješati jabuke, limun, cimet i tri žličice šećera u jednoj posudici, a zatim smjesu raspodijeliti u četiri male, vatrostalne posude. Izmiksati u mikseru 30 g šećera, brašno, sol i hladan margarin. Pomiješati kekse sa smjesom, a zatim smjesu raspodijeliti u 4 male vatrostalne posude.

Četiri porcije staviti u veliku posudu, a zatim u pećnicu. Peći 25-30minuta. Desert je gotov kada biskvit dobije zlatnosmeđu boju i kada je voće mekano. Poslužiti sa šećernom glazurom i mascarponeom ili s kvalitetnim sladoledom od vanilije.

>>Tjestenina od biljke konjac ima samo 8 kalorija na 100 grama!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.