Potrebno:
800 g jabuka oljuštiti i narezati na sitne komade
sok od pola limuna
žličica cimeta
3 žličice smeđeg šećera + 30 g za preljev
90 g brašna
prstohvat soli
60 g margarina narezanog na komadiće
80 g izmrvljenih amareto keksa
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 200°C. Pomiješati jabuke, limun, cimet i tri žličice šećera u jednoj posudici, a zatim smjesu raspodijeliti u četiri male, vatrostalne posude. Izmiksati u mikseru 30 g šećera, brašno, sol i hladan margarin. Pomiješati kekse sa smjesom, a zatim smjesu raspodijeliti u 4 male vatrostalne posude.
Četiri porcije staviti u veliku posudu, a zatim u pećnicu. Peći 25-30minuta. Desert je gotov kada biskvit dobije zlatnosmeđu boju i kada je voće mekano. Poslužiti sa šećernom glazurom i mascarponeom ili s kvalitetnim sladoledom od vanilije.
>>Tjestenina od biljke konjac ima samo 8 kalorija na 100 grama!