Blagdanska kuharica

Zavirili smo u Božićni pjat iz Rogoznice – sve miriše na bakalar, pašticadu, fritule...

Blagdanska kuharica
Blagdanska kuharica
Blagdanska kuharica
Blagdanska kuharica
Blagdanska kuharica
09.12.2021.
u 15:31
U ponedjeljak 13. prosinca uz Večernji list pronađite poseban prilog Blagdanska kuharica.
Pogledaj originalni članak

Obitelj Radić iz Rogoznice uvijek daje prednost tradicionalnoj pred modernom kuhinjom.

Gastronomija se živi - izgovara Ante Radić ispred obiteljskog restorana “Antonijo”, smještenog između kamenih kuća i palmi na rogozničkoj rivi, nedaleko od kućice postavljene za blagdanske dane, na kojoj je sveti Nikola “zaboravio” svoje odijelo i čizme.

Bio je to jedan od razloga zašto smo Radićeve zamolili da nam pokažu što se za Badnjak i Božić sprema u Rogoznici, mjestu koje je sačuvalo tradiciju nekadašnje glavne djelatnosti - ribarstva - zbog čega su u ovdašnjim restoranima uz razne druge delicije na meniju riblji specijaliteti, spremljeni prema izvornoj rogozničkoj recepturi.

Blagdanska kuharica

Na jelovniku obitelji Radić mogu se naći tradicionalna pašticada na dalmatinski, bakalar na bijelo, brudet od bakalara na crveno, trogirski ravijoli i domaće fritule. Recepte za sva ta tradicionalna jela pronađite u Blagdanskoj kuharici.

Uz Blagdansku kuharicu Večernjeg lista doživite mirise i okuse iz Hrvatske za Badnjak i Božić. Osim bakalara rogozničke obitelji Radić, pronađite i recepte za jela bez mesa Brune Vučak, sarme karlovačkih franjevaca, konavosku zelenu manestru i slavonske tradicionalne kolače.

Blagdanska kuharica

U prilogu pronađite i kupone s 25% popusta na na Delimano set za izradu blagdanskih kolača.

Čarolija može početi, a je li na stolu fiš ili bakalar, pečenje ili purica, manje je važno. Bitno da je obitelj na okupu.

Požurite po svoj primjerak Blagdanske kuharice na kioscima u ponedjeljak 13. prosinca na dar uz  Večernji list! 

Blagdanska kuharica

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr