Bez dobro očišćenog i održavanog posuđa i kuhinjskog pribor za jelo, vrijeme provedeno u kuhinji izgubilo bi svoju privlačnost i moglo bi predstavljati opasnost za vaše zdravlje i zdravlje vaše obitelji.
Previše različitih sredstava za čišćenje, posebno onih koji sadrže agresivne kemikalije, mogu ozbiljno oštetiti pribor za jelo. Da biste to izbjegli, donosimo vam savjete za čišćenje pribora za jelo, i to koristeći isključivo prirodne sastojke, piše Happy Cleans.
VEZANI ČLANCI:
Jedno od odličnih prirodnih rješenja za čišćenje pribora jest kombinacija tople vode i jabučnog octa. U veliku zdjelu napunjenu toplom vodom dodajte nekoliko jušnih žlica octa te u nju uronite pribor za jelo koji namjeravate očistiti.
Pribor ostavite u posudi 20-ak minuta, a zatim ga samo lagano istrljajte spužvicom. Prpazite jedino da ne pretjerate u dodavanju octa da ne dođe do oštećenja srebrnog pribora. Soda bikarbona jedna je od najprirodnijih sredstava za čišćenje na prirodnoj bazi, ne oštećuje posuđe, a opet djeluje učinkovito.
U dobro zagrijanu vodu dodajte nekoliko žlica sode bikarbone te u dobivenu tekućinu lagano stavite pribor za jelo. Nečistoće bi trebale omekšati, a zatim ih samo lagano istrljajte koristeeći staru četkicu za zube. Vaš pribor za jelo ovim će postupkom vratiti svoj sjaj i izgledat će kao da ga upotrebljavate po prvi put.
Kuhar otkrio dva predmeta koja uvijek trebate imati u svojoj kuhinji: Bez toga ne možete!