avokado i piletina

Želite iznenaditi nepce ali opet ne previše eksperimentirati? Probajte ovaj recept

Foto: Shutterstock
Želite iznenaditi nepce ali opet ne previše eksperimentirati? Probajte ovaj recept
07.05.2014.
u 14:33
Faktor iznenađenja savršeno će se stopiti s piletinom i gljivama!
Pogledaj originalni članak

Želite iznenaditi nepce, ali opet ne i previše eksperimentirati?

Naša je preporuka ovo jelo u kojem je faktor iznenađenja okus avokada koje će se savršeno stopiti s piletinom i gljivama!

Za umak: 3 struka mladog luka, sitno nasjeckanog, 3 žlice konjaka, 1,5 dl suhog bijelog vina, 2,5 dl vrhnja za kuhanje, 400 g gljiva, 3 žlice maslaca, 2,5 dl pileće juhe, nasjeckan peršinov list

Potrebno je (za 6 do 8 osoba): 1 avokado, oljušten i narezan na kockice, 1 žlica limunovog soka, oko 1,5 kg piletine, narezane na dijelove, sol i svježe samljeveni papar, 50 g maslaca

Priprema: Prelijte avokado limunovim sokom, poklopite i ostavite u hladnjaku. Posolite i popaprite pileće meso. U velikoj, dubljoj tavi zagrijte 3 do 4 žlice maslaca na umjerenoj temperaturi i pirjajte komade piletine oko 35-40 minuta. Izvadite meso na tanjur za posluživanje i prekrijte ga alu-folijom (ne previše čvrsto).

Dok pripremate umak, održavajte toplinu mesa u pećnici, zagrijanoj na 150°C, oko 15 minuta.

Umak: Propirjajte narezani mladi luk na umjerenoj temperaturi, uz često miješanje drvenom kuhačom. Dodajte konjak i vino i pričekajte da zavrije. Ova smjesa treba ključati sve dok alkohol ne ispari. Dodajte vrhnje za kuhanje i pirjajte još pet minuta. U drugoj tavi zagrijte maslac na visokoj temperaturi i prodinstajte gljive. Ulijte pileću juhu u prvu mješavinu. Kuhajte na umjerenoj temperaturi, uz stalno miješanje, sve dok se ne zgusne.

Dodajte gljive, preostali konjak i kockice avokada.

Miješajte dok se masa ne sjedini. Prelijte piletinu ovim umakom i posipajte nasjeckanim peršinom.

>>7 namirnica uz koje se lakše i brže mršavi

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.