prirodno i učinkovito

Želite se riješiti dosadnih muha u vašem domu? Isprobajte ove trikove!

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Andrea Šitum
lavanda
26.07.2024.
u 12:30
Pogledaj originalni članak

Ljeti svi uživamo u otvaranju prozora radi svježeg zraka, no to često znači i ulazak dosadnih muha. Muhe opstaju na toplom vremenu i brzo se razmnožavaju, što njima odgovara, ali ne i nama. Često ulaze u naše domove u potrazi za hranom i skloništem, bez obzira koliko ih pokušavali otjerati. Srećom, stručnjaci za suzbijanje štetočina imaju nekoliko jednostavnih trikova kako ih držati podalje. Ove prirodne metode neće naškoditi muhama, ali će ih držati podalje od vašeg doma, piše The Sun. 

Bosiljak: Bosiljak nije samo sjajan dodatak jelima, već je i izvrstan za sprječavanje ulaska štetnika u vaš dom. Preporučuje se postavljanje biljaka bosiljka uz prozore ili ulaze. Prema stručnjacima, jaka aroma bosiljka tjera muhe, što ga čini prirodnim i učinkovitim rješenjem.

Kore citrusa: Naranče i grejp nisu samo ukusni i zdravi zalogaji, već također mogu pomoći u držanju muha podalje od vaših domova. Ako konzumirate limune ili naranče, sačuvajte kore. Iako ljudi uživaju u mirisu citrusa, muhe ga mrze, pa će kore pomoći da ih držite podalje. Kore možete koristiti čak i nakon što se osuše, dok god zadržavaju miris.

Lavanda: Lavanda je biljka s jakim mirisom koja može spriječiti ulazak muha u vaš dom i vrt. Stručnjaci preporučuju: ‘Uzgajajte lavandu vani, stavite buket svježe lavande u vazu ili koristite ulje lavande blizu ulaza i prozora. Miris lavande je poznat po tome što odbija muhe, držeći ih podalje od vašeg doma’. Lavanda ne samo da tjera muhe, već i štakore i komarce.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.