izdajnički znakovi

Želite znati laže li vam netko tijekom razgovora? Obratite pozornost na ove znakove!

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
21.07.2024.
u 16:00
Pogledaj originalni članak

Stručnjakinja za govor tijela otkrila je ključne pokazatelje koji vam mogu pomoći otkriti laž tijekom razgovora. Možda mislite da ste vješti u čitanju ljudi i prepoznavanju obmana, no uvijek postoji prostor za učenje. Često zanemarujemo suptilne znakove koji nas mogu upozoriti na laž. Adrianne Carter zato je otkrila kako možete razlikovati laž od istine, piše LADBible. 

Promjene u ponašanju: Iako može zvučati neodređeno, Carter je naglasila da su promjene u ponašanju često očigledne. ‘Te promjene mogu uključivati vrpoljenje, a zatim iznenada prestanak istog’, objasnila je, dodajući da je i obrnuto ponašanje sumnjivo.

Izrazi lica: Preporučila je obraćanje pažnje na izraze lica jer mogu puno toga otkriti. ‘Posebno obratite pažnju kada netko nešto kaže, a izraz lica mu ne odgovara izrečenom’, istaknula je. Kao primjer navela je izjavu 'stvarno sam preplašena', naglašavajući da je lako prepoznati nesklad između riječi i izraza lica.

Stope treptanja: Ovaj detalj je važan, pogotovo ako niste skloni održavanju kontakta očima. ‘Povećana stopa treptanja može biti znak laganja’, objasnila je Adrianne, ‘Ako netko puno trepće, razina stresa mu je porasla – a ako govori istinu, zašto bi bio pod stresom?’. 

Prekrižene ruke: Iako ovo nije očit znak laganja, može biti indikativan u određenim kontekstima. ‘Prekrižene ruke mogu biti obrambeno ili samozaštitno ponašanje’, napomenula je Adrianne. Također je dodala da, ako netko prekriži ruke dok ima namješten izraz lica i neraspoložen izgled, to može biti znak da se brani.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.