ne može ni s kim razgovarati

Žena žali što je postala majka: 'Nedostaje mi moj prijašnji život i moje tijelo prije poroda!'

Foto: Shutterstock
Žena žali što je postala majka: 'Nedostaje mi moj prijašnji život i moje tijelo prije poroda!'
16.07.2024.
u 14:30
Mama je objasnila da je briga o djetetu ne samo dugotrajna, već i zamornija nego što je mislila.
Pogledaj originalni članak

Jedna mama priznala je kako joj je žao što je ikad pristala imati djecu - ali je osjećala pritisak da se prilagodi. Otkrila je kako bi voljela da je suprug nije uvjerio da ima dijete jer majčinstvo nije ono što je očekivala i željela, piše The Sun.

Novopečena majka BendyGirl85 otvoreno je govorila o svojim postporođajnim nevoljama u online zajednici What to Expect. Objasnila je da se obratila anonimnoj grupi za podršku jer nije mogla podijeliti kako se stvarno osjeća s ljudima u svom životu. Mama je pojasnila da voli svoju kćer najviše na svijetu i nikada ne bi željela da se osjeća neželjeno. Ali više nije mogla obuzdati osjećaje.

VEZANI ČLANCI:

"Žao mi je što imam djecu. Nikad nisam željela djecu, ali nakon što sam upoznala svog muža, on ih je želio i dopustila sam njemu i društvu da me na to nagovore", objasnila je. Nakon trudnoće i poroda njoj se, kaže, život promijenio, ali suprugu nije. Istaknula je da nema postporođajnu depresiju i da joj jednostavno nedostaje stari život iz vremena prije nego što je rodila djecu. "Cijeli dan sam kod kuće i pazim na bebu, tako mi je dosadno", priznala je. 

Uzrujana je i jer ne stane u svoju staru odjeću koju još uvijek voli. "Nedostaje mi moje tijelo prije bebe", dodala je. Otkrila je da se udebljala više od 10 kilograma i da je tri broja veća od svog tijela prije nego što je rodila. "Pokušavam smršaviti, ali jedva stignem odraditi 20-minutni trening svaki dan", rekla je. Mama je objasnila da je briga o djetetu ne samo dugotrajna, već i zamornija nego što je mislila.

GALERIJA: Psiholog otkriva pet suptilnih znakova koji otkrivaju da vaš partner ne bi bio dobar roditelj! 

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

"Nedostaje mi spavanje kad želim i spavanje duže vikendom", priznala je. Također je rekla da se "nikada nije igrala s djecom", a to se nije promijenilo otkako ima svoje dijete. "Ljudi kažu: 'Samo radi ono što si radio prije nego što si imao djecu, ali radi to s njima', ali ja ne mogu", objasnila je. Prije nego što je dobila kćer, uživala je u aktivnostima poput čitanja, vrtlarstva, planinarenja, putovanja i često kampiranja sa svojim suprugom. "Iako tehnički to možete raditi s djecom, puno je teže i nije isto iskustvo", rekla je. Dva puta kada je bračni par otišao na kampiranje nakon što im se rodila kćer, ona nije uživala u iskustvu jer je bila zauzeta čuvanjem nje.

Nakon što je izrazila svoje osjećaje, pitala je druge u zajednici za planiranje obitelji hoće li biti bolje u budućnosti ili će se dogoditi "novi niz problema i briga". Nekoliko majki dalo je podržavajuće komentare i povratne informacije. "Je li povratak na posao opcija? Volim svog malog dječaka, ali volim ga još više kada mogu imati malo odmora od njega i koristiti svoj mozak na poslu. "Toliko se zabavljamo prije i poslije posla i u moje slobodne dane. Osjećam da imamo više kvalitetnog vremena i da sam prisutnija", tvrdila je jedna korisnica.

"Željela bih reći da su tvoji osjećaji potpuno valjani. Žao mi je što se tako osjećaš i također mi je drago što si iskrena prema sebi. Biti roditelj je nova faza u životu i u pravu si, ništa više nije isto", komentirala je druga.

Mama pokazala što radi s djecom kad treba vrijeme za sebe: 'Ubacim ih u kartonsku kutiju!'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZA
!zagreb!
15:33 16.07.2024.

Otišli mi kao društvo u k. Ali dolaze Afrikanci, indijci i polako će oni preuzeti svijet jer eto mi ne znamo što smo, što bi je.. li, djeca nam smetaju... Ali pročistiti će se to sa 100-200 godina.

KU
kuki333
15:32 16.07.2024.

Rada,si to ti?Rađe odi brojati mlade pred crkvu🤣🤣🤣