AUTOMOBIL GODINE

Zlatni volan "peugeotu 307"

02.02.2002.
u 00:00
* Drugo mjesto i Srebrni volan pripali su "renaultu laguni II", a treće mjesto i Brončani volan preuzeo je "volkswagen polo"
Pogledaj originalni članak

Zvijezda svečanosti u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Opera nesumnjivo je bio "peugeot 307". Francuski mališan, naime, okitio se titulom hrvatskog automobila godine za 2002. te mu je uručen Zlatni volan. Srebrni volan i drugo mjesto pripali su Renaultovoj "laguni II", a treću poziciju osvojio je njemački mališan, "volkswagen polo".

- Peugeot je više nego ikad važan na tržištu automobila u Hrvatskoj i Europi. I dalje možete računati na bogatu paletu modela i usluga naše autokuće. Možda sam malo subjektivan, ali jasno je da nitko u ovoj dvorani ne sumnja da je "peugeot 307" automobil-događaj 21. stoljeća - rekao je direktor Peugeota Hrvatske Olivier Thrierr, koji je samo za sinoćnju priliku progovorio hrvatski. Iako uskoro odlazi iz naše zemlje jer ga Peugeot šalje na posao u Južnu Ameriku, Thrierr je u dvorani izmamio golem pljesak, obećavši publici da će i dalje ostati navijač hrvatske reprezentacije. Dobitnici ostalih nagrada, iako stranci, također su se za ovu prigodu potrudili progovoriti hrvatski.

Laskave titule slavljenicima je - osmu godinu za redom - dodijelio novinarski žiri Hrvatske udruge automobilističkih novinara. Specijalizirani novinari koji su tijekom prošle godine testirali 33 modela uvrštena na listu noviteta izdvojili su šest finalista. Finalisti - "peugeot 307", "renault laguna II", "VW polo", "jaguar X-type", "fiat stilo" i "citroen C5" - sredinom prosinca okušali su se na usporednu testiranju. Nakon testnog dana - koji se poklopio s najhladnijim danom godine - žiri je donio odluku.

Većinu glasova 307-ica je pokupila zbog inovativna i smjela dizajna, bogate opreme, dobrih voznih karakteristika i razumne cijene. Za zvučnu kulisu svečanoj dodjeli nagrada i posebnih priznanja pobrinule su se divasice te Starfish - najpoznatiji osječki bend poslije Letećeg odreda. Uzdahe muškog dijela publike izmamila je modna revija, s naglaskom na manekenkama koje su se pozornicom prošetale u donjem rublju. Kroz bogati program goste su vodili Karmela Vukov-Colić i Robert Ferlin. Cijeli se izbor odvijao pod već tradicionalnim pokroviteljstvom Ine. Posebni su sponzori Raiffeisen banka, Raiffeisen leasing te Sava Tyres iz Kranja.

Sandra Mikulčić i Tanja Kraljić

Pogledajte na vecernji.hr