Prvi dani Photoshopa

Znate li da je ovo prva naslovnica Heidi Klum? Da, to je zaista ona!

Foto: arhiva
Znate li da je ovo prva naslovnica Heidi Klum? Da, to je zaista ona!
05.04.2012.
u 20:30
Došla sam na kiosk i ugledala neku drugu ženu. Pomislila sam \'šteta što su uzeli drugu curu, baš sam dobro ispala na fotkama\'. No, tek kada sam otvorila novine, shvatila sam što se dogodilo, rekla je Heidi
Pogledaj originalni članak

Jedna od najuspješnijih manekenki svih vremena, Heidi Klum, podijelila je sa svojim fanovima doista nevjerojatnu fotografiju. Naime, Heidi je objavila cover američkog časopisa Mirabella iz 1993. godine te napisala kako je to njezina prva naslovnica ikad. No, vrlo je jasno kako djevojka nimalo ne nalikuje njemačkoj ljepotici.

Pa kako je to moguće?

Riječ je o prvim danima danas neizbježnog Photoshopa, kada je magazin Mirabella odlučio odvojeno fotografirati 5 djevojaka te kasnije u postprodukciji u Photoshopu uzeti oči jedne, nos druge, usta treće itd. Djevojke to tada nisu znale te se Heidi sva sretna na dan izlaska Mirabelle uputila na kiosk kupiti primjerak novina, za koje je vjerovala da će joj pomoći u karijeri.

- Došla sam na kiosk i ugledala neku drugu ženu. Sjećam se da sam pomislila 'šteta što su uzeli drugu curu, baš sam dobro ispala na fotkama'. No, tek kada sam otvorila novine, shvatila sam što se dogodilo. Magazin je htio iskoristiti nove mogućnosti obrade fotografija te kreirati savršenu američku ljepoticu - otkrila je Heidi. U cijeloj je priči još zanimljivije što je upravo ona odabrana kao jedna od cura koja najbolje dočarava tipičnu američku ljepoticu.

- U Njemačkoj, Milanu, Parizu su mi stalno govorili da imam previše američko lice. Silno sam željela uspjeti u svijetu mode i nije mi preostajalo drugo nego otići u Ameriku. Kada sam tamo došla, rekli su mi da imam lice kao da sam iz Miamija. Tada sam shvatila da će ljudi uvijek pričati svašta i da jedino što stvarno mogu jest - raditi i raditi - otkrila je ova uspješna manekenka, koja niti na pragu 40. godine te četvero djece nije izgubila niti malo svoje energije i ljepote.

Recimo i da je nakon što je te 1993. izašao broj Mirabelle, ugledni New York Times je napravio priču s čovjekom zaslužnom za 'operaciju Photoshop', budući da je to bila prilična atrakcija.

- U budućnosti ćemo moći za samo sat vremena obrađivati fotografije za što su nam ranije bilo potrebni dani - rekao je Nathan Lang, dodajući kako koristi 'Macintosh kompjuter i software Quark Express i Adobe Photo Shop'. Rekao je i kako po 'peglanju' naplaćuje između 150 i 400 dolara, ovisno o količini posla.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.