provjerite

Znate li da vaš tip osobnosti utječe na to koliko se seksate? Evo o čemu je riječ!

Foto: Shutterstock
Znate li da vaš tip osobnosti utječe na to koliko se seksate? Evo o čemu je riječ!
04.12.2023.
u 21:58
Postoji pouzdan način da se odredi količina seksa koju će par imati
Pogledaj originalni članak

Vaš tip osobnosti zapravo može odrediti hoćete li imati puno seksa u vašoj vezi, a znanost to može dokazati na temelju toga koliko ste znatiželjni i savjesni. Prema studiji Državnog sveučilišta Florida u kojoj je sudjelovalo gotovo 300 novovjenčanih heteroseksualnih parova, postoji pouzdan način da se odredi količina seksa koju će par imati. I, da, to ima puno veze s vašim reakcijama na svijet i ljude oko vas, piše Your Tango

Psiholozi Andrea Meltzer i James McNulty jako su se uključili u seksualne živote svojih sudionika i tražili su od njih da vode dnevni dnevnik o tome koliko su puta se seksali. Nakon toga su ih zamolili da se podvrgnu testu kako bi utvrdili njihove osobine "velikih pet", odnodno pet dominantnih aspekata njihove osobnosti i načina na koji komuniciraju sa svime oko sebe.

VEZANI ČLANCI:

I tu su stvari postale prilično zanimljive jer su rezultati počeli otkrivati ​​vezu između nečije vjerojatnosti da će biti savjestan drugima i količine seksa koji redovito ima. Parovi su zamoljeni da vode dnevnike dva tjedna, kako bi zabilježili jesu li imali seks i jesu li njime zadovoljni na ljestvici od jedan do sedam. Iako se pokazalo da je vjerojatnije da će muškarci inicirati seks, vaš seksualni život - ili nedostatak istog, barem u heteroseksualnoj, monogamnoj vezi - oslanja se na čudan, tradicionalan način na ženu. Zašto? Zato što se žene smatraju "čuvarima seksa" u vezi. Muškarci bi mogli pokušati započeti seks češće nego žene, ali na ženama je da odgovore na pozitivan način i 'sklope dogovor'. Dakle, da, vaša sposobnost da budete pažljivi prema ljudima doista igra ulogu u vašem seksualnom životu.

Ženina volja izravno je utjecala na količinu vremena koje je par proveo seksajući se, a osobnost muškarca u tome nije igrala nikakav faktor. Prema studiji, žene koje su "otvorenije" novim iskustvima ili odišu određenim "faktorom ugode" imaju šanse za češći seks od žena s kojima je teško biti u blizini ili su manje voljne isprobati nova iskustva i stvari u životu. Imati mnogo seksa može zahtijevati doprinos isključivo od dame u vezi, ali studija je također utvrdila da se seksualno zadovoljstvo oslanja na oba partnera da bi uspjelo.

Dakle, što je bila norma za te mladence? Sretni parovi izjavili su da imaju seks otprilike svaka tri do četiri dana, u prosjeku. Iako autori sugeriraju da njihova studija nije izravan prikaz svih parova u svakoj fazi veze, budući da se temelji isključivo na novovjenčanim, heteroseksualnim parovima, oni ipak vjeruju da je to dobar način za početak proučavanja ove teme. 

Ljubite li se dovoljno? Evo koliko sekundi poljubac treba trajati za sretan brak...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.