Praktični savjeti

Znate li kada je zaista vrijeme da posegnete za anti-age proizvodima?

Foto: Thinkstock
Znate li kada je zaista vrijeme da posegnete za anti-age proizvodima?
10.09.2014.
u 07:22
Na tržištu se nalaze mnogi preparati protiv starenja kože i za mlađe žene, odnosno za žene i u dvadesetim godinama
Pogledaj originalni članak

Sigurno ste čuli dosada  da su anti-age tretmani i kreme uglavnom za žene iznad 40 godina.

Na tržištu se nalaze mnogi preparati protiv starenja kože i za mlađe žene, odnosno za žene i u dvadesetim godinama. Kada je potrebno posegnuti za takvim proizvodima? Razumijevanje potrebe vaše kože- od presudne je važnosti. Nisu smao godine te koje određuju kada je vrijeme da krenete s preventivom ili sanacijom bora na licu. Način života koji vodite može igrati veliku ulogu u tome kada će se na vašem licu pokazati koja bora, ali i elastičnost kože te genetika, piše portal TOI. 

Ovo su savjeti kozmetičarki za borbu protiv bora za žene svih dobnih skupina.

Žene u dvadesetima

Kreme za noćnu njegu preteške su za kožu mlađih žena, Stoga se preporučuje izbjegavanje takvih proizvoda ako ste u dvadesetim godinama, posebice ako imate nekih problema s kožom. U ovoj dobi koža žene je  pretežno zdrava i odvija se dobra proizvodnja kolagena pa je potrebno samo voditi uobičajenu njegu kože tijekom dana.

Žene u tridesetima i četerdesetima

Žene u ovoj dobi već mogu primjećivati pokoju boru na području oko očiju i usana. Ali nije vrijeme za paniku. Primjenjujte pravilnu njegu kože svaki dan i prebacite se na zdravu prehranu i to će osigurati da se ti neželjeni  tragovi starenja na vašem licu "ispeglaju". U ovoj dobi bitno je početi koristiti preparate protiv starenja  tijekom noći, čak i ako nemate bore. To bi trebala biti rutina svake žene u ovoj dobi čak i ako nema bore na licu kako bi se koža održala zdravom i elastičnom. Žene u četerdesetima suočavaju se sa smanjenom proizvodnjom kolagena i elastičnosti kože. Osim noćnih krema koje dubinski hrane kožu dok spavate, preporuka je koristiti i dnevne hranjive kreme i serume koji će vratiti elastičnost kože.

Žene u pedesetima i starije

U ovoj dobi ne možete ne primjetiti gubitak elastičnosti kože, no jedan od najvećih problema s kožom žena u ovoj dobi je i pigmentacija koja nastaje zbog izloženosti štetnim UV zračenjima i uzrokuje promjene boje kože. Menopauza će također odigrati svoju ulogu  i to može dodatno zakomplicirati stvari kada je koža u pitanju. Preporuka je da posjetite dermatologa barem jednom mjesečno kako bi testirali svoju kožu i dobili preporuku za odgovarajuću njegu kože. Posebice se preporučuju proizvodi za učvršćivanje kože kako bi se stisnule nastale bore

>>Evo kako pravilno očistiti lice: Savjeti za kožu bez nepravilnosti

>>Kako njegovati zrelu mušku kožu?

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.