prirodno i lako

Znate li kako se čuva krumpir? Spriječite proklijavanje uz samo jednu jabuku

Foto: shutterstock
Znate li kako se čuva krumpir? Spriječite proklijavanje uz samo jednu jabuku
06.08.2020.
u 07:00
Ako nemate prikladan prostor za spremanje krumpira, ovaj trik riješit će problem prebrzog klijanja.
Pogledaj originalni članak

Krumpir je namirnica koja bi se trebala držati na suhom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nemaju svi mogućnost pravilno spremati krumpir. Ako se krumpir nalazi na svijetlom i vlažnom mjestu, on počinje klijati i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv okus. No postoji jednostavan način kako ćete to spriječiti, a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi Lifehacker.

Sve što trebate napraviti jest u svoju posudu ili vreću s krumpirom dodati jednu jabuku i to u sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni plin koji sprečava nastanak korijena i proklijavanje krumpira. Međutim, jabuke također utječu na prebrzo sazrijevanje drugog  voća i povrća pa ih treba čuvati dalje od njih.

Krumpir pohranjen s jabukom ostaje čvrst i bez klica čak i nakon osam tjedana, za razliku od krumpira pohranjenog bez jabuke; a oni su "uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda." Zato dodajte jabuku i spremite svoj krumpir.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
08:18 07.08.2020.

Moj kum kaže da se najbolje čuva u fritezi uz samo dvije porcije ćevapa