dobro je znati

Znate li kako se ispravno kuha tvrdo kuhano jaje?

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Foto: Thinkstock
Jaja
Foto: Youtube Screenshot
jaje
Foto: Thinkstock
Sendvič s jajima
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Shutterstock
jaja
05.08.2018.
u 19:41
Stavite jaja u lonac i nalijte hladnu vodu toliko da oko dva centimetra prekrije jaja.
Pogledaj originalni članak

Tvrdo kuhana jaja odličan su izbor kao dodatak za ljetne salate, ali potrebno je znati kako ih pravilno skuhati da ne budu ni pretvrda ni premekana, odnosno, da žumanjak ne ostane tekući. Stavite jaja u lonac i nalijte hladnu vodu toliko da oko dva centimetra prekrije jaja.

Poklopite lonac i pustite da zakuha. Odmah zatim skinite lonac sa štednjaka i ostavite da jaja stoje u vrućoj vodi 15 minuta. Nakon toga ih stavite u hladnu vodu s kockicama leda ili ih stavite pod mlaz hladne vode da se ohlade.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

UJ
ujo41
21:14 05.08.2018.

hvala ti mudrače i proroče što si me napokon nakon pustih 40 godina naučio kuhati jaje hvala ti beskrajno

TR
trabant7
19:56 05.08.2018.

Hahaha, to nije istina, ako samo zakuhaju jaja nisu termički obrađena i mogu se jesti sa malom žlicom. Jaja se trebaju barem 5 min. kuhati.

OB
ObrenM
07:15 06.08.2018.

Da bi "utvrdio" jaja potreban mi je i led.Nazdravlje!