VRT ZIMI

Znate li što je malčiranje? Naučite sve o ovoj metodi i vaše biljke bit će vam zahvalne

Foto: Shuttershock
Znate li što je malčiranje? Naučite sve o ovoj metodi i vaše biljke bit će vam zahvalne
11.10.2024.
u 14:58
Uživajte u vrtlarstvu cijele godine i dočekajte proljeće u obilju bilja! U ponedjeljak, 14. listopada potražite prilog „Priprema vrta za zimu“ na dar uz Večernji list.
Pogledaj originalni članak

Svi zaljubljenici u vrtlarenje znaju kako je priprema vrta za zimu ključna za očuvanje biljaka i vrtnog prostora tijekom hladnijih mjeseci. Kako bi vaš vrt preživio zimu i bio spreman za proljeće potrebno je zasukati rukave u jesen, a jedna od izuzetno korisnih i jednostavnih metoda zaštite tla i biljaka je malčiranje. Malčiranje ne samo da pomaže u zadržavanju vlage u tlu, već i sprječava rast korova, održava zemljište toplim i štiti ga od vremenskih uvjeta poput kiše i vjetra. U prilogu „Priprema vrta za zimu“ doznajte kako pravilno primijeniti malč, koje materijale koristiti te kako osigurati najbolje uvjete za vaše biljke tijekom zime. Uz ključne savjete o malčiranju, posebno je istaknuta upotreba prirodnih materijala, poput listova rajčice i koprive, koji dodatno pomažu u očuvanju tla i zaštiti od insekata.

U prilogu „Priprema vrta za zimu“ donosimo i druge bitne teme poput njege sobnog bilja tijekom zime. Saznajte kako pravilno skladištiti vrtni namještaj u hladnim mjesecima da bi trajao sezonama. Također donosimo popis biljaka koje još možete posaditi prije nego stigne mraz te popis biljaka koje uspijevaju čak i kada temperature padnu ispod nule. Bilo da ste iskusni vrtlar ili tek početnik, pronađite korisne savjete u prilogu „Priprema vrta za zimu“, kojeg možete pronaći na kioscima u ponedjeljak 14. listopada na dar uz Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr