Hrvatska kvaliteta

Zvijezda majoneza slavi 65 godina izvrsnosti

Zvijezda majoneza slavi 65 godina izvrsnosti
09.10.2024.
u 10:10
Od inovacije u vrećici do svjetskog brenda - Proizvodnja Zvijezda majoneze započela je pakiranjima u tubama i staklenkama, a 1965. donijela je inovaciju s majonezom u vrećici
Pogledaj originalni članak

Zvijezda majoneza najpoznatija je domaća majoneza, ujedno i jedan od najdugovječnijih prehrambenih proizvoda u našoj zemlji, koji obilježava 65 godina prisutnosti na tržištu. Prvi je put proizvedena davne 1959. godine. Unatoč dugoj tradiciji proizvodnje, Zvijezda majoneza i danas se proizvodi po originalnoj recepturi, isključivo od svježih žumanjaka i suncokretovog ulja.

Prema istraživanjima, Zvijezda majoneza već godinama drži vodeću poziciju na domaćem tržištu. Proglašena je najsnažnijim brendom u Hrvatskoj u 2023. prema istraživanju BRANDpuls. Također je nositeljica oznake Hrvatska kvaliteta koju dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora te nagrade Woman’s Choice 2024 i Coolest Brand award 2024, čime dodatno potvrđuje svoj status pouzdanog i kvalitetnog proizvoda. Tijekom godina Zvijezda majoneza postala je snažan brend i izvan granica Hrvatske te se danas prodaje na 15 inozemnih tržišta.

Prema legendi, majoneza je nastala slučajno 1756. godine, kada je kuhar francuskog vojskovođe Mahona, prema kojemu je majoneza (od francuskog Mahonnaise) dobila ime, bio primoran napraviti hladni umak za meso, zbog manjka ogrjevnog drva. Od tada se majoneza Europom proširila kao luksuzno jelo, a početkom Zvijezdine proizvodnje majoneze u Hrvatskoj postaje lako dostupna gotovo svakom kućanstvu. Najprije se počela proizvoditi u tubi i staklenci, a već 1965. godine najveći domaći proizvođač jestivih ulja tržištu je predstavio značajnu inovaciju - majonezu u vrećici. Upravo je ta vrsta pakiranja i danas najprodavanija, s više od 8 milijuna prodanih komada u prošloj godini.

„S ponosom obilježavamo 65 godina Zvijezda majoneze, proizvoda koji je postao nezaobilazni dio prehrambene kulture u Hrvatskoj. Održavajući tradicijsku recepturu i visoku kvalitetu, ostali smo vjerni izvornim, prirodnim sastojcima, dok istovremeno uvodimo inovacije kako bismo zadovoljili nepca različitih ukusa i srca svih generacija. Naša povezanost s potrošačima temelji se na povjerenju koje smo gradili desetljećima, pružajući im proizvod koji zadovoljava njihove različite potrebe i preferencije“, izjavio je Gašpar Novak, Direktor sektora za marketing i razvoj Zvijezde.

Originalna Zvijezda Delikates majoneza i dalje je klasik omiljen među potrošačima. Osim ovog tradicionalnog okusa potrošači na tržištu mogu pronaći i Zvijezda laganu majonezu s 50 posto manje masti, kao i onu s prženim lukom, a Zvijezda također u ponudi ima i Wasabi majonezu, Čili majonezu te Ultra hot čili majonezu, koje će zadovoljiti najraznolikije ukuse. Neovisno o odabiru, svaka Zvijezda majoneza proizvodi se isključivo od svježih žumanjaka i suncokretovog ulja te je bogata vitaminom E i nezasićenim masnim kiselinama, a ne sadrži konzervans, dodane arome i stabilizatore.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr