Kolumna

Linićeva supruga dijeli savjete, a posluje s gubitkom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Linićeva supruga dijeli savjete, a posluje s gubitkom
08.08.2013.
u 12:00
Mala tajna ministra financija
Pogledaj originalni članak

Slavko Linić, ministar financija, propustio je u imovinskoj kartici navesti tvrtku svoje supruge, primjećuje jučerašnja Slobodna Dalmacija. Precizira se da je riječ o tvrtki “Saturo primo” d.o.o. kojoj je osnovna djelatnost “savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.” No, kao što su u postolara najgore cipele, tako ni u firmi Linićeve supruge ne cvjetaju ruže. “Saturo primo” prošlu godinu završio je s gubitkom od 12.800 kuna što nije mnogo, ali je znakovito. Kako ćemo vjerovati ministru da nas može riješiti dugova, kad ni obiteljsku tvrtku nije izvukao iz minusa. 

Opatija javnim apelom želi vratiti noćni život u grad

Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije, nezadovoljan turističkim šušurom uputio je javni apel ugostiteljima da rade dulje kako bi se stvorili okviri za jači gospodarski rast.

Nažalost po gradonačelnika, ugostitelji su odbili poziv da rade dulje s objašnjenjem da je Opatija “mrtav grad” i to baš zbog prijašnje politike skraćivanja radnog vremena i gušenja noćnog života.

Turiste se može dekretom rastjerati, ali ih je teško “javnim apelom” vratiti.

Branko Grčić umjesto 21 
županije želi 
sedam regija

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, 
planira ukinuti županije i formirati sedam regija, doznajemo iz Globusa. Službenici po županijama već sada trebaju početi potezati veze žele li zadržati posao u budućim regijama.

Zamrznuli mandate iako bi trebali zamrznuti karijeru

Andrej Plenković, zastupnik u Europskom parlamentu, pronašao je neku zakonsku podlogu kojom objašnjava administraciji u Bruxellesu zašto hrvatski parlamentarci ne poštuju Pravilnik o radu EP. Pravilnik propisuje da zastupnici u EP ne smiju istodobno biti zastupnici u nacionalnom parlamentu što su naši predstavnici ignorirali zamrznuvši mandate u Saboru. Plenković i kolege otvoreno priznaju da su se htjeli osigurati jer nemaju ni teoretske šanse da ih građani 2014. ponovno izaberu u EP pa će nekima dobro doći aktiviranje saborskog mandata. Ako ni sami ne vjeruju da će ih građani opet izabrati, najbolje da se niti ne kandidiraju. Neka zamrznu političku karijeru.

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.