KNJIGA J. R. Taraborelli: Madonna - Intimna biografija

Madonna: Drska, umišljena i razmažena

Foto: import
Madonna: Drska, umišljena i razmažena
15.09.2005.
u 12:29
Pogledaj originalni članak

Samodopadna, sebična i nerijetko okrutna prema svima i svemu što joj dođe na puškomet, Madonna nije tip osobe koju biste poželjeli za najbolju prijateljicu. Čak je i autor ove knjige već u prvoj rečenici naziva "drskom, umišljenom, mušićavom i razmaženom". O njezinim vokalnim sposobnostima izlišno je raspravljati, skladateljskim još manje.

Kako je, tome svemu usprkos, Madonna Louise Veronica Ciccione u zadnja dva desetljeća uspjela izgraditi reputaciju nezamjenjive multimedijalne medijske ikone i osobe čija pojava izaziva ako ne divljenje, ono svakako stanoviti respekt? Mnogo se odgovora krije u Taraborrellijevoj "Intimnoj biografiji" koja je, kako se navodi na ovitku, rezultat "desetogodišnjeg rada i stotina ekskluzivnih intervjua s ljudima koji su o njoj prvi put javno progovorili".

Njezini su se albumi uvijek prodavali u tonama, ali ono što je utisnuto u njima uvijek ostaje u sjeni pomno dizajniranih skandala koji tu promućurnu poslovnu ženu drže na životu dulje nego što se itko usudio prognozirati. Seks i ljubav? Detalji se nižu od Seana Penna preko Warrena Beattyja (napokon netko tko joj je pokazao zube) do Guya Ritchieja.

Sve je tu uključujući i usputne epizode poput one s košarkaškom zvijezdom Dennisom Rodmanom koji je, ako baš želite znati, "pravi promašaj u krevetu". "Žalim tog bezveznjaka", rekla je Madonna ostavivši ga za sobom u prašini. Nekadašnja material girl pronašla je sebe u novoj duhovnosti, uskočivši u ulogu majke i brižne supruge, svjesna da su dani javno obnaženih grudi davna prošlost. Glazba? Tko mari (D. L.)

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr