Kolumna

Mamić umjesto za opće dobro, nastavlja raditi za svoje dobro

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Mamić umjesto za opće dobro, nastavlja raditi za svoje dobro
04.12.2013.
u 12:00
Tužitelji su tražili da se Mamiću izrekne kazna od godinu dana rada za opće dobro, što je on mogao odraditi i u Dinamu
Pogledaj originalni članak

Zdravko Mamić, izvršni predsjednik Dinama, može odahnuti nakon što je sudac Rafael Krešić uz čudno obrazloženje odbacio optužbe za poticanje na mržnju izjavama o ministru Željku Jovanoviću. Tužitelji su tražili da se Mamiću izrekne kazna od godinu dana rada za opće dobro, što je on mogao odraditi i u Dinamu, ali odlukom suca Mamić će nastaviti s radom u Dinamu za svoje dobro i 11.000 kuna kolika mu je službeno plaća. Zbog te odluke sigurno žale i oni navijači koji povremeno skandiraju protiv Srba, jer bi mnogi rado “za kaznu” godinu dana radili u Dinamu “za opće dobro”.

Član Udruge antifašista pozdravljao 'Za dom spremni'

Igor Barak, nezavisni vijećnik u Općini Matulji, optužen je za veličanje ustaštva, piše Novi list jer je sjednicu Općinskog vijeća napustio uz pozdrav “Za dom spremni”. Za takav istup Barak nije opravdanje tražio u operi, već je objasnio kako je pozdrav izgovorio bez zle namjere i kao navijač HNK Rijeke. Barakovi kolege vijećnici poprilično su zbunjeni njegovim istupom pa su ga za svaki slučaj prijavili policiji, a najviše mu se čude u matuljskoj Udruzi antifašista čiji je Igor – član.

Ostojić ima čvrstu ispriku za duge liste čekanja

Rajko Ostojić, ministar zdravlja, napokon se prestao hvaliti smanjenim listama čekanja koje su u nekim bolnicama povećane tri do četiri puta. Za sve je kriv štrajk, pravda se ministar koji sada ima dobru ispriku do kraja mandata.

Kerumova predstečajna nagodba spašava jedno radno mjesto

Željko Kerum, saborski zastupnik i vlasnik ocvalog trgovačkog imperija, duguje oko milijardu i tristo milijuna kuna, tvrdi Ivica Pivac, direktor poznate mesne industrije, a prenosi Slobodna. Pivac, i sam jedan od vjerovnika, požalio se da je uz tolike dugove prihvaćanje Kerumova zahtjeva za predstečajnom nagodbom bezočno. Pivac podsjeća da je Kerum sve trgovine prodao Tommyju i Studencu, za koje sada rade i njegovi bivši zaposlenici pa ugašena trgovačka kuća bez trgovina nema odakle vratiti golemi dug. Kerumova predstečajna nagodba očito neće pomoći ni očuvanju radnih mjesta jer tvrtka Kerum ima još samo jednog jedinog zaposlenika. A možda treba spasiti upravo njega.

>> Sudac: Mamićevo ponašanje nije prihvatljivo, ali nije on dalaj lama da ga se slijepo slijedi

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.