Promo

Večernji te vodi na radionice u Studio smijeha

Foto:
Večernji te vodi na radionice u Studio smijeha
VL
Autor
PR Članak
12.05.2011.
u 13:20
Darujemo pohađanje Stand up comedy radionice i Radionicu prostoručnog crtanja za po jednog polaznika
Pogledaj originalni članak

Stand up comedy radionice:

Vjerujete da ste duhoviti? Mozak Vam razmišlja drugačije od drugih? Oko Vam vidi stvari koje ljudi oko Vas ne primjećuju?
Stalno imate nešto za komentirati? Stand up comedy radionice su stvorene za Vas!
Neka Vam posao bude nasmijavanje pučanstva jer je to najljepši osjećaj na svijetu.

Mjesto održavanja: Studio smijeha, Vlaška 92, Zagreb
Početak održavanja: 23.05.2011. u 17h
Broj polaznika:  min 15 – max 30
Preferirana dob polaznika: od 18 godina
Cijena radionice: 300kn (prvih 5 prijavljenih ima 50% popusta)
Trajanje radionice: 20h
Voditeljica: Marina Orsag

Vizija radionica je tehničko-savjetodavnom podrškom povećati broj stand up komičara u Zagrebu.
Stand up comedy kao performans doprinosi razvoju mentaliteta i svijesti kod publike i izvođača, a kao nastupačka forma mladima omogućava da se kreativno razvijaju u više smjerova: autorskom, režiserskom, te izvođačkom.

Radionice sadržavaju:
1. Teoriju, tekstualni dio, tehnički, te glumački dio stand up perfomansa.
2. Nastupe svaki ponedjeljak u Studiju Smijeha
3. Besplatan upad na sve stand up comedy nastupe u Studiju Smijeha kako bi učili na primjerima

Radionica traje mjesec dana počevši od 23.05. dva dana u tjednu. Vrijeme po dogovoru na prvoj radionici koja će se održati 23.05. ponedjeljak u 17h.

Voditelj radionice: Marina Orsag. Jedina profesionalna stand up komičarka u Hrvatskoj, u svojoj šestogodišnjoj karijeri za sobom ima preko 600 odrađenih nastupa u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni, Engleskoj i Mađarskoj. Kao stand up comedy mentor radi već 5 godina. Pokrenula je open mic večeri i radionice u Zagrebu prije 5 godina iz kojih je već proizašlo 12 profesionalnih stand up komičara, od kojih 10 nastupa svaki tjedan u Studiju Smijeha

Radionice prostoručnog crtanja:

Mjesto održavanja:
Studio smijeha, Vlaška 92, Zagreb
Broj polaznika: max 15
Početak održavanja:24.05.2011. u 17h
Preferirana dob polaznika: od 15 godina
Cijena radionice: 800kn (prvih 5 prijavljenih imaju 50% popusta)
Trajanje radionice: 36h
Voditelj: Goran Furjan – državni prvak u prostoručnom crtanju

Cilj radionice je polaznike podučiti prostoručnom crtanju, shvaćanju i uočavanju perspektive sa jednom, dvije i tri točke nedogleda, savladanju crtanja draperije (tkanine), prostora te ljudskog tijela. Radionice su predviđene za one koji žele naučiti crtati i one koji to već znaju no žele naučiti više, polaznike prijemnih ispita na Arhitektonskom fakultetu i studiju dizajna. Zapravo za sve. Polaznici radionice će kroz razne zadatke i teoriju naučiti kako se na najbolji način koristiti olovkom i papirom.

Radionice crtanja predviđene su u dvorani Comedy club-a Studio Smijeha. Praktični dijelovi, posebice iz „perspektive“ mogu se izvesti na terenu uz dogovor voditelja crtanja i lijepom vremenu.

Svaki polaznik radionice ima na raspolaganju 2 olovke (2B i HB), gumicu te vizirku i potreban papir za crtanje koji je smješten na kartonskoj plohi, kako bi se crtač znao prilagoditi svakoj prilici (crtanje stoječki, sjedečki, etc.) Uz to, radionica će biti opremljena elementima poput kubusa, draperije i ljudskih modela za crtanje (NE uključuje akt) čime se upotpunjuju apsolutno svi uvjeti za uspješno učenje polaznika.

Radionica traje dva mjeseca počevši od 24.05. dva dana u tjednu (utorak i subota).

Vrijeme po dogovoru na prvoj radionici koja će se održati 24.05. utorak u 17h.

PROGRAM:
Upoznavanje polaznika sa ciljem radionice „od olovke do crteža (teorijski, te predlošci crteža kao primjer).

RAVNA LINIJA: Vježbe savladavanja horizontalnih, vertikalnih te kosih linija (uključuje zadaću)

ZAKRIVLJENA LINIJA: Vježbe savladavanja krivulja (uključuje zadaću)

VIZIRANJE: Kako i zašto vizirati

PERSPEKTIVA 1: teorijsko i praktično objašnjenje perspektive sa jednim nedogledom. Crtanje eksterijera-interijera sa jednim nedogledom - uključuje zadaću

PERSPEKTIVA 2: teorijsko i praktično objašnjenje perpektive sa dvije točke nedogleda. Crtanje eksterijera-interijera sa dvije točke nedogleda

PERSPEKTIVA 3: teorijsko i praktično objašnjenje perspektive sa tri točke nedogleda. Crtanje eksterijera-interijera sa tri točke nedogleda

SJENČANJE: Upoznavanje sa sjenčanjem te razrada svih tehnika sjenčanja. (Zadaća sjenčanja na svim predhodno izvedenim crtežima)

DRAPERIJA: (Tkanina-zakrivljena ploha): Crtanje tkanine na raznim podlogama. Ponašanje tkanine te kako je nacrtati.

LJUDSKO TIJELO: Zaseban dio, koji se dijeli na segmente. Od teorijskog dijela „dimenzije čovjeka“ i „modul“ do podijeljenih praktičnih dijelova gdje se ljudsko tijelo pozicionira na papir. Viziranje, dimenzioniranje, sjenčanje, etc. Crtanje ljudskog tijela predstavlja zbir svih predhodnih segmenata radionice: ravna linija, zakrivljena, viziranje, čovjek u prostoru (perspektivi), sjenčanje, te draperija.

IZLOŽBA: Zadnji dio radionice predviđen je kao izložba radova polaznika za sve posjetitelje (rodbina, poznanici, ...). Uz izložbu, opuštenu atmosferu, muziku i piće zatvoriti ćemo jednosezonsku radionicu crtanja.

VODITELJ RADIONICE:

Goran Furjan, državni prvak u prostoručnom crtanju, rođen u Varaždinu 29.06.1987. godine, crtanjem se bavi još od malih nogu na nagovor svog oca od kojeg je „pokupio“ talent. Tijekom osnovne škole usavršava tehniku olovkom, makar je upoznat sa gotovo svim tehnikama od linoreza do slikanja na svili. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja u Graditeljskoj školi Čakovec, dolazi na državno prvenstvo u prostoručnom crtanju u Pakracu gdje osvaja prvo mjesto. Osim klasičnog prostoručnog crtanja, Goran dobro poznaje tehniku tuša, ugljena, boje na zidu i tkanini te uskoro i tetoviranja. Osobno mu je najdraže mrežno crtanje i hiperrealizam. Pošto već duže vrijeme podučava pojedince crtanju, odlučuje otvoriti radionice crtanja u Sudiju Smijeha.

Vecernji.hr daruje

Ako  želite na ove radionice, slijedite link do naše aplikacije na Facebooku Vecernji.hr vas vodi na evente!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr