Promo

Večernji te vodi na The Tiger Lillies

Foto: The Tiger Lillies
The Tiger Lillies (1)
Foto: The Tiger Lillies
The Tiger Lillies (1)
Foto: The Tiger Lillies
The Tiger Lillies (1)
VL
Autor
PR Članak
14.01.2011.
u 14:29
Darujemo 5x2 ulaznice za The Tiger Lillies 31. siejčnja u Zagrebu u kinu SC
Pogledaj originalni članak

Nakon više od dvadeset godina rada za kojih su stekli kultno sljedbeništvo, kako među kolegama glazbenicima i kazalištarcima, tako i među mnogobrojnom publikom, ova briljantna londonska crnohumorna cabaret trojka napokon dolazi u Zagreb. Nepregledan niz objavljenih albuma upotpunjen zavidnom količinom mjesecima unaprijed rasprodanih kazališnih produkcija, od The Tiger Lillies stvorio je instituciju koja gotovo da nema ničega s čim bi je se na svjetskoj razini dalo usporediti.

Još od samih početaka ova se trojka izdvaja iz gomile perspektivnih izvođača koji zapljuskuju britansko otočje te se od sviranja po pubovima vrlo brzo sele na daske Piccadilly Theatrea, dok ulične nastupe zamjenjuju onima u, primjerice, sydneyskoj operi. I dok ste devedesetih na njih mogli naletjeti u već spomenutim londonskim pubovima, češkim pivnicama, te na ulicama gradova širom Europe, danas se za njihove produkcije otimaju neke od najvećih kazališnih kuća staroga kontinenta.

Za očekivati je bilo da će struka takvu originalnost i upečatljivost kakvom zrače The Tiger Lillies znati prepoznati, pa zato i ne čudi da su ubrzo uslijedile brojne nagrade među kojima se izdvaja prestižna Laurence Olivier Award koju su zaslužili sjajnim mjuziklom “Shokheaded Peter”, kao i nominacija za Grammy koju su 2003. zaradili albumom “The Gorey End” nastalim u suradnji s piscem i ilustratorom Edwardom Goreyjem, a snimljenim s legendarnim Kronos Quartetom.

Zagreb je napokon dobio priliku uroniti u mračni svijet grupe The Tiger Lillies ispunjen blasfemijom, prostitucijom i raznim zvjerstvima, svijet kakav nas i inače okružuje, ali o kojem se rijetki usuđuju progovoriti, a samo je nekolicina od njega uspjela stvoriti originalan umjetnički izraz kakav je onaj grupe The Tiger Lillies. I zato ne propustite da makar na jednu večer i vi postanete dijelom jedne od najposebnijih glazbeno-scenskih priča na svijetu.

Ulaznice po cijeni od 120 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i Rockmarku (Berislavićeva 13). Na ulazu će stajati 150 kn.

Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 20.30.

Vecernji.hr daruje

Darujemo vam 5x2 ulaznice za The Tiger Lillies 31. siječnja u Zagrebu u kinu SC!

Svima onima koji žele vidjeti ovu crnohumornu cabaret trojku na raspolaganju je natječaj na vašoj i našoj aplikaciji Vecernji.hr vas vodi na evente!

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr