Kolumna

Memedi za dlaku ostao bez povlaštene mirovine

Foto: 'Sasa Zinaja'
Memedi za dlaku ostao bez povlaštene mirovine
26.01.2012.
u 12:00
Memedi, koji je saborski mandat osvojio s mizernim 351 glasom, uredno je podnio zahtjev za povlaštenu mirovinu
Pogledaj originalni članak

Nazif Memedi, donedavni zastupnik romske nacionalne manjine, najveći je tragičar ukidanja povlaštenih mirovina. Memedi, koji je saborski mandat osvojio s mizernim 351 glasom, uredno je podnio zahtjev za povlaštenu mirovinu pretpostavljajući da će mu mirovina iznositi bar osam tisuća kuna pa će moći znance počastiti gemištom. Nažalost, preračunao se jer ne ispunjava uvjete za povlaštenu mirovinu pošto nema ni 20 godina staža. A dok ih skupi, do 1. ožujka, povlaštene će mirovine biti ukinute.

Ne želi biti stupido

Lučin uvrijeđen Kajinovom argumentacijom

Šime Lučin, zastupnik SDP-a, primijetio je da je Damir Kajin uvrijedio sve kolege u Saboru rekavši da su “stupidi” jer su mogli ostvariti pravo na povlaštenu mirovinu, a nisu. Ništa od gemišta za Lučina.

Može li bez alkohola

Habušu su računi za sokove izvan svake pameti

Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik, otkrio je da je bivša gradska uprava trošila čak 130 tisuća kuna godišnje na kavu i sokove “što je izvan svake pameti“, smatra on. Reakcija gradonačelnika Habuša je posve razumljiva ako se prisjetimo da je on prije samo dva mjeseca rekao odlučno “ne” kavi i sokovima te ispio gemišta u vrijednosti 2,01 promila alkohola u krvi i u takvom stanju izazvao prometnu nesreću vozeći službeni auto.

Superštediša

Kerumova imovina upisivala se u karticu - satima

Željko Kerum, splitski gradonačelnik i saborski zastupnik, ima najviše imovine u ovom sazivu Sabora što je izludilo Zlatka Draganovića, predstojnika ureda Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Draganović se požalio da mu je “za unos Kerumove imovinske kartice trebalo nekoliko sati”, a brinuo je i hoće li sve uopće stati na predviđenu aplikaciju. Podsjetimo, lani je Željko Kerum zaradio 12,5 milijuna kuna, na knjižici ima 53 milijuna kuna, vlasnik je 7 tvrtki, nekretnine mu vrijede 3,28 milijuna eura, a godišnja plaća je 228.000 kuna. Ukratko, kod štediše Arsena Bauka svega biše, a u Keruma još i više.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

OS
osica
13:52 26.01.2012.

ma vidite - \" svi su se čudili i smijali kad je glasao protiv raspuštanja sabora , a čovjek je imao razloga\"

DU
Deleted user
15:13 26.01.2012.

... a tko će ako neće matematičar po naobrazbi s Brača ... /* */ Bojim se da njegova štednja ima više veze s alkemijom nego s matematikom. Ali, živi bili pa vidjeli!

DU
Deleted user
13:12 26.01.2012.

Memedi za stidnu dlaku ostao bez mirovine, tako bi trebao glasiti naslov jer u njemu bi onda bilo i elemenata psovačke dramatike... Što se tiče superštediše A. Bauka s otoka Brača, aj ga ti udovolji hrvatskom narodu. Pribili su ga na stup srama jer je zaštedio, a tko će ako neće matematičar po naobrazbi s Brača koji inače slovi kao otok gdje se na svemu i oduvijek štedi. I umjesto da Bauka odmah, još danas stave za ministra financija - razapinju ga i izruguju u svim medijima! Ne znam, ja bolji kadar za financministra Hrvatske ne vidim nadaleko od tako šparnog tipa...