PRESUDA Nakon tromjesečnog suđenja porota odlučila:

Michael Jackson oslobođen svih optužbi

Foto: import
Michael Jackson oslobođen svih optužbi
13.06.2005.
u 23:37
Pogledaj originalni članak

SANTA MARIA – Michael Jackson nije kriv! Nakon tri mjeseca suđenja i sedmodnevnog zasjedanja, dvanaesteročlana porota konačno je u ponedjeljak donijela presudu te slavnog glazbenika kojemu se sudilo za pedofiliju oslobodila krivnje prema svih deset točaka optužbe.

Premda nije svjedočio, slavni je pjevač kontinuirano opovrgavao sve optužbe, kako za seksualno iskorištavanje 13-godišnjeg Gavina Arviza i alkoholiziranje maloljetnika, tako i onu za planiranje otmice.

U trenutku izricanja presude Jacksonu su potekle suze radosnice. U isto vrijeme stotine fanova, koji su pred sudnicom molili za Michaela i grozničavo grickali nokte iščekujući konačnu odluku porote, kriknule su uglas od veselja, a njihovo oduševljenje u trenu je preraslo u pravu histeriju.

Zvijezda kojoj je prijetila zatvorska kazna od 20 godina jučer je, u pratnji oca Joea, majke Katherine i sestara LaToye i Janet, posljednji put izašla iz sudnice u Santa Mariji, ali ovaj put ne kao optuženik, već kao slobodan čovjek. Premda se očekivalo da će se obratiti javnosti, Jackson to nije učinio, već je bez riječi napustio sudnicu.  
    
Pompozno nazvan “suđenje stoljeća”, sudski proces posrnulom kralju popa nije ni izbliza zaintrigirao javnost kako se očekivalo, a najuzbudljiviji je trenutak bio kad se Jackson u sudnici pojavio u – pidžami.

Pogledajte na vecernji.hr