Nakon ljetnog voditeljskog angažmana u "Dobro jutro, Hrvatska" ponovno postala novinarka

Mila Horvat - povratak u sjenu

Foto: import
Mila Horvat - povratak u sjenu
22.09.2005.
u 11:27
Pogledaj originalni članak

Iako se novinarstvom bavi već tri godine, a od ljetos se može pohvaliti i titulom diplominarke novinarke, Milu Horvat većina je gledatelja upoznala zahvaljujući ljetnom voditeljskom angažmanu u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska". U voditeljskom dvojcu s Davorom Meštrovićem gledat ćemo ju još dva tjedna, nakon čega se u jesenskoj shemi opet povlači u pozadinu.

- U "Dobro jutro, Hrvatska" radim novinarski posao skoro tri godine, a sad mi se pružila prilika da se okušam i kao voditeljica. Nije mi bio problem jer sam u toj emisiji svoj na svome, a i prošla sam vatreno krštenje s vođenjem uživo kad sam prošle godine vodila osam emisija "Bljeskalice"umjesto Ive Šulentić.
Možda je neprimjereno za primijetiti, ali Mila je ostavila dojam da je uvijek tu kad treba uletjeti, odnosno spasiti situaciju.

- To je istina. Uvijek sam tu kad treba uskočiti. Takva sam i privatno. Svi moji prijatelji znaju da sam tu za njih kad god treba. Ne mislim da je to loše, ljudi vide moj potencijal, a i mislim da sam uspjela dokazati da mogu samostalno obavljati i najzahtjevnije poslove.
Budući da se okušala u voditeljstvu, a sad se opet vraća u pozadinu, zanimalo nas je shvaća li to pomalo kao korak unatrag.

- Ma ne, meni se u biti ništa ne mijenja. Obavljam širok spektar poslova, a s obzirom na narav posla kroz reportaže i priloge često se nalazim na ekranu. Uostalom, ne patim od medijskog eksponiranja i privatno najviše volim ljude iz pozadine. Ljudima je bitno samo ono što vide na ekranu, a današnji voditelji postaju samo prezenteri. Ja uživam u novinarskom poslu.
Budući da joj posao oduzima većinu vremena, pati, naravno, privatni život.

- U slobodno vrijeme obavljam svoje sitne male rituale, iako se uvijek bavim nekom vrstom istraživanja. Ne sjedim na kavama jer mi je to gubljenje vremena. Ako sam slobodna, radije pomognem kolegama koji još rade da budu prije gotovi, pa odemo negdje zajedno. Volim otići u prirodu, slušati glazbu, družiti se... Uglavnom sve opuštajuće čime mogu napuniti baterije.
Zbog voditeljskog posla Mila je započinjala dan već u pet sati.

- Ima to svojih čari, svima bih predložila da se okušaju. U devet bih završila posao, pred sobom imam cijeli dan, a mnogima dan još nije ni počeo. Nije mi ni to bio šok jer u to vrijeme moram biti na poslu i kada sam dežurni novinar. Ipak se divim našim snagama produkcije koja je na nogama od 3.30.

Kako se vidi u budućnosti?
- Nemam točno određene planove, imam ciljeve kojih se držim, ali sam spremna na izazove. Voljela bih se okušati u još puno stvari i ne isključivo u novinarstvu. Sad još učim i čekam ponude, možda i neke stipendije za inozemstvo...


Mirotvorna misija

Kao neostvarenu želju Mila je navela članstvo u mirovnoj misiji u kojoj bi se, preko nevladinih udruga, bavila dobrotvornim radom. - Namjeravam se stvarno posvetiti tome. Jedno vrijeme sam pokušavala, ali je kod nas problem jer su sjedišta takvih udruga uglavnom vani, a oni pomno biraju članove. Zanima me i psihologija i posredovanje među ljudima u korisne svrhe.

Pogledajte na vecernji.hr