Kolumna

Nepravomoćno osuđeni diplomat Mesićev savjetnik

Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Nepravomoćno osuđeni diplomat Mesićev savjetnik
04.07.2013.
u 12:00
Novi Mesićev savjetnik u Grškovićevoj bit će Jovan Vejnović, bivši hrvatski veleposlanik u Libiji koji je ostao upamćen po švercanju nekoliko tisuća litara alkoholnih pića u zemlju gdje je to strogo zabranjeno
Pogledaj originalni članak

Umirovljenik željan honorara

Stjepan Mesić, bivši predsjednik, rastaje se od dugogodišnjeg savjetnika Tomislava Jakića koji se prema navodima Globusa “zasitio politike” i vratio umirovljeničkom životu. Novi Mesićev savjetnik u Grškovićevoj bit će Jovan Vejnović, bivši hrvatski veleposlanik u Libiji koji je ostao upamćen po švercanju nekoliko tisuća litara alkoholnih pića u zemlju gdje je to strogo zabranjeno, a zbog čega je i nepravomoćno osuđen. Vejnović je još jedan umirovljenik u Mesićevu uredu, ali, za razliku od Jakića, željan politike. I solidnog honorara iz državnog proračuna.

Pazi, snima se

Pusić ignorirala protokol radi slikanja s predsjednicima

Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova, ugostila je posljednjih dana na desetke europskih diplomata u povodu proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Premda bi po funkciji trebala prednjačiti u poštivanju protokola, ministrica si je dopustila i jedan nediplomatski ispad.

Prema pisanju Novog lista ministrica se pošto-poto htjela fotografirati na obiteljskoj fotografiji stranih državnika i hrvatskih domaćina koja se snimala na Markovu trgu. Protokol je predviđao da se snime samo predsjednici, odnosno vođe stranih izaslanstava, čelnici EU te predsjednik Republike, Sabora i Vlade, ali to ministricu nije smelo. Mimo protokola ušetala je u kadar, stala u prvi red i ušla u povijest.

Nova praksa

U Splitu i psima šalju račune za vodu

Slobodan Glavičić, predsjednik kućnog savjeta zgrade u splitskoj Fra Boninoj 5, potpisao je odluku da i kućni ljubimci moraju plaćati vodu. Stanari koji ne plate za kućnog ljubimca kao za jednog člana kućanstva više bit će prijavljeni Poreznoj upravi, javlja Slobodna. Nesvakidašnja odluka mali je korak za čovječanstvo, ali velik za pseću vrstu, a tko zna do čega nas može odvesti. Možda u Poreznoj upravi procijene da su i psi potencijalni porezni obveznici

Izgled je bitan

U Europarlament Picula krenuo s novim ušima

Tonino Picula, europarlamentarac, potvrdio je za 24 sata da se uoči odlaska u Bruxelles podvrgnuo estetskom operativnom zahvatu na ušima vrijednom 6500 kuna. Tako treba – s novim ušima u Europu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.