TURIZAM U svibnju se u Malinskoj na Krku otvaraju hoteli RIU Blue Waves

Njemački Byder u prvo turističko naselje u Hrvatskoj uložio 20 milijuna eura

07.04.2009.
u 18:11
Pogledaj originalni članak

U Malinskoj na Krku početkom svibnja otvara se novo luksuzno turističko naselje RIU Blue Waves resort. Riječ je o prvom RIU hotelu i jednoj od rijetkih domaćih greenfield hotelskih investicija u posljednjih 20-ak godina, koju će voditi renomirana španjolska hotelska grupacija RIU Hotels&Resorts, dok je projekt realizirala tvrtka Byder projektiranje, koja je sa Španjolcima potpisala dugogodišnji ugovor o upravljanju i vođenju.

Investicija Byder projektiranja u vlasništvu njemačke tvrtke za razvoj i upravljanje nekretninama Byder GmbH, vrijedna je, doznajemo, 20 milijuna eura. U luksuznom turističkom naselju u Malinskoj, čija je gradnja počela 2004., bit će ukupno 250 ležaja u hotelu i apartmanima te popratni sadržaji od restorana do kluba zdravog življenja i SPA centra te bazena.

– Vjerujemo da su hoteli s četiri zvjezdice potrebni hrvatskom turizmu te da će i naš hotel pridonijeti daljnjem razvoju turizma na otoku Krku, ali i u cijeloj Hrvatskoj. Osobito smo ponosni na poslovnu suradnju s RIU Hotels&Resortom, koji je poznat po uspješnom upravljanju hotelima u cijelom svijetu, posebno u mediteranskim zemljama.

Unatoč krizi i najavama nešto slabije sezone, vidimo velik potencijal u hrvatskom turizmu te su i naši budući planovi vezani uz daljnja ulaganja u domaću turističku ponudu – kazao je Nasser Kamal, generalni direktor Byder projektiranja. Drugi najveći španjolski lanac RIU Hotels&Resorts uspješno upravlja s više od 120 RIU hotela i resorta u šesnaest zemalja svijeta.

Pogledajte na vecernji.hr