Kolumna

Novi hrvatski predsjednik treba biti Mirko Miočić

Novi hrvatski predsjednik treba biti Mirko Miočić
12.10.2009.
u 17:28
Iz stožera Andrije Hebranga, koji je ispao prilična neznalica, sada se žale da je “štreber” Nadan Vidošević ranije nabavio pitanja.
Pogledaj originalni članak

Dugu i zamornu predizbornu kampanju osvježilo je ispitivanje znanja predsjedničkih kandidata u Dossier.hr-u. Iz stožera Andrije Hebranga, koji je ispao prilična neznalica, sada se žale da je “štreber” Nadan Vidošević ranije nabavio pitanja. Primjedba djetinjasta jer, kao što znaju roditelji, tuđe prepisivanje ne može biti isprika za vlastitu lošu ocjenu. Na ljutitog Hebranga sada se nadovezao odlikaš Vidošević, koji predlaže, umjesto sučeljavanja – testiranje kandidata iz ekonomije, hrvatske povijesti, kulture i sporta. Čemu uopće politika, čemu izbori kada sve možemo riješiti u jednoj emisiji “Milijunaša”. A znamo i pobjednika. Novi predsjednik bit će – Mirko Miočić.

Za drukčiju Hrvatsku s gelom u kosi kroz crveno

Ante Gotovac, poznat po supruzi Simoni, od koje se javno razvodi u freak reality showu na Novoj TV, opet je zatečen u prekršaju. Piše tako 24 sata da je s mobitelom u ruci projurio kroz crveno u Velikoj Gorici, za što je kazna oduzimanje vozačke dozvole. Gotovac je kroz crveno prošao i prije sedam dana, ali u Zagrebu, a poznata je i njegova vožnja mercedesom sa 230 na sat kada su ga na autocesti zaustavile Kobre. “Malo gela na kosu, pola deci parfema, naočale na oči, otvorim krov na mercedesu i odo’ ja u život”, objašnjava svoju filozofiju Gotovac u Jutarnjem, koji je ovog uzornog građanina angažirao kao – autora. Valjda u sklopu kampanje za “drukčiju zemlju”. S gelom u kosi.

Direktor uči radnike kako da mu naprave jahtu

Mirko Ćavara, direktor Borova, vozi pola milijuna kuna vrijedan službeni phaeton i gradi jahtu u vukovarskoj tvornici koja nikada nije radila brodove. Nakon što je znatiželjnike koji pitaju zašto vozi tako skup auto nazvao “gnjusobama koje vire u tuđe dvorište”, Ćavara je lijepo objasnio da su napadi na njega političke prirode i usmjereni protiv, zna se, HDZ-a. Ima on objašnjenje za sve, pa tako za kupnju phaetona “krivi” ministra Polančeca, koji ga je “više puta nagovarao” da kupi skup auto dok radnici rade za, u prosjeku 3150 kuna. A kad je o jahti riječ, bolje je, kaže, da rade njegovi radnici nego neki drugi jer će tako steći “novu vještinu”. Lijepo je kad direktor misli na radnike.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MU
muhlo
01:12 13.10.2009.

Dobra ideja. Mirko je ljudina. Još od onda kad smo u Vlaškoj 1982. pravili kajganu.

SO
Somelier
11:17 13.10.2009.

Glupostima nikada kraja.Sada se vidi koliko je Mesić omalovažio i obezvrijedio instituciju predsjednika.Nakon kandidata srpske manjine očekujem kandidaturu predstavnika Romske manjine za predsjednika. A šta se tiće Miočića, koliko je novaca izvukao od ljudi i na kvizovima pa ako je toliko pametan već si je mogao promijeniti zube ili nam još samo krezavi predsjednik fali. Bravo Edi Jurković.

HA
Hetera Aspazija
12:38 13.10.2009.

Edi Jurković je očito kratkog pamćenja (osim što iz nekih nejasnih razloga misli da je duhovit); koliko se sjećam, spomenuti se Miočić nije nešto proslavio u \"Milijunašu\", ni kao natjecatelj (32. 000 kn - a bahatost...genijalnih razmjera), a niti kao \"džoker zovi\" (na višim bi razinama odjednom postao nesiguran, a odgovore na pitanja koja su se ticala nekih uistinu općih mjesta davao je kao da je, u najmanju ruku, riječ o teoriji eliptičkih krivulja).