Posjetitelji američkih barova koji se teško odlučuju za izbor pića ovih su dana dobili novu mogućnost izbora: koktel s okusom piva. Posljednje eksperimentiranje američkih koktel-majstora omogućilo je obožavateljima piva, ali i onima kojima to nije najdraže piće, uživanje u sasvim novom a ukusnom piću, tvrdi Paul Clarke iz San Francisco Chroniclea.
Koktel-majstori najčešće koriste bogata belgijska piva, koja su puna arome i određene doze kiselosti. Koriste se i lagana svijetla piva, a variraju i vrste koktela. Ima ih koji pivo koriste kao centralni dio koktela, poput koktela Black Sails ili Green Devil, a ima i onih koji pivo koriste kako bi pojačali okus ostalih sastojaka, poput varijacije na koktel Blood and Sand.
Menadžer bara Tailor u New Yorku smatra da je novost korištenja piva u koktelima slična onoj od prije nekoliko godina kad se u koktele stavljao šampanjac. - Ako vam se sviđa učinak koji dobijete sa šampanjcem, onda ćete još bolje i raznovrsnije okuse dobiti ako koristite pivo - kaže Eben Freeman.
Novost spremanja koktela s pivom možda zahvati i naše barove, a dotad natrag starim navikama: pivu s povremenim 'presijecanjem' žesticom...
(mp)