PREDIZBORNO VRIJEME Kampanja udaljuje HDZ i HSP u gradskoj vlasti

Odnosi unutar vladajuće koalicije više nisu idilični

Foto: Foto: Nikola Čutuk
Odnosi unutar vladajuće koalicije više nisu idilični
29.10.2008.
u 16:37
Pogledaj originalni članak

Ne treba biti previše obaviješten da bi se zapazilo da odnosi unutar vladajuće gradske koalicije u Sisku nisu idilični kao za preuzimanja vlasti. Što se više bliže prvi neposredni lokalni izbori, sve više detalja upućuje na samostalnije djelovanje stranačkih predstavnika u vlasti.

Nejedinstvena stajališta
Tako se danas prvi put dogodilo da su novinari dobili dva poziva iz gradske uprave, za dva događaja u isto vrijeme. Jedan za praćenje radionice EE tima u čijem je radu, prema najavi, trebao sudjelovati gradonačelnik Dinko Pintarić, a drugi za obilazak Jazvenika dogradonačelnika Veljka Novaka sa suradnicama. Novinari su također bili iznenađeni što Novak nije sudjelovao na sastanku predstavnika Grada Siska i Hrvatskih autocesta, kada se govorilo o gradnji autoceste Sisak - Zagreb. Navodno se stajališta u tom projektu razlikuju.

Budući da su gradonačelnik Dinko Pintarić (HDZ) i dogradonačelnik Veljko Novak (HSP) postali i gradski stranački čelnici, na djelovanje ih obvezuje i stranački interes kako bi svoje stranke predstavili kao vjerodostojne, samostalne i snažne, a već je najavljeno da će obadvije stranke u izbore krenuti samostalno.

– Ustupke ne želimo činiti nikome, jer smo svjesni da se bez nas neće moći konstituirati ni jedna gradska vlast u Sisku – umjesto komentara rekao je Veljko Novak. Uporište za takvo stajalište daje mu sve veći broj članova HSP-a.

Spremni za koalicije
Na temelju dosadašnjih izbornih rezultata, jasno je da nijedna od tri vodeće stranke u gradu (HDZ, SDP i HSP) bez koalicije neće moći formirati vlast. Zbog toga svaka od njih najavljuje kako je spremna za koalicije. Partnerski koalicijski odnosi, nema sumnje, postupno prerastaju u rivalstvo.


POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr