Optima Telekom pokreće IPTV uslugu, T-Comov Max TV dobiva konkurenta

08.12.2008.
u 13:52
Pogledaj originalni članak

Optima Telekom, drugi fiksni operater po snazi u Hrvatskoj, uskoro pokreće IPTV uslugu, a signal do prvih pretplatnika mogao bi doći već početkom 2009.

Optima je potpisala ugovor o poslovnoj suradnji s tvrtkom Odašiljači i veze (OiV) o pružanju usluge IP televizije. Odašiljači i veze će ponuditi infrastrukturu kojom će Optima do kraja godine započeti testiranje usluge digitalne IP televizije, priopćeno je iz Optime.

Usluga IPTV-a, komercijalnog naziva OptiTV, na tržištu bi se trebala naći do kraja prvog tromjesečja 2009.

OptiTV je zamišljen kao interaktivna platforma putem koje će se korisnicima ponuditi čitav spektar novih usluga koje do sada nisu bile dostupne putem standardnih TV prijemnika i sustava kabelske televizije.

Potencijalno tržište OptiTV usluge je u više od 600.000 priključaka dostupnih na 200 centrala spojenih na Optiminu mrežu. U prvoj fazi IPTV usluga će biti omogućena u 10 gradova s najvećim brojem Optiminih korisnika: u Osijeku, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Varaždinu, Zadru, Slavonskom Brodu, Velikoj Gorici, Karlovcu i Samoboru.

Uz navedene gradove, usluga će se postupno uvoditi do svih ostalih lokacija na kojima Optima Telekom ima svoje korisnike te na kojima nastavlja izgradnju vlastite optičke mreže.

Usluga će nuditi mogućnost gledanja 75 televizijskih kanala, uslugu snimanja, korištenja videoteke, kao i brojne druge dodatne sadržaje, a daljnji razvoj ovisit će o potražnji i željama korisnika.

(pr)/(A.Be.)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr