Kolumna

Pogrešnih kadrova ima još

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Pogrešnih kadrova ima još
06.12.2012.
u 12:00
HAC ne bi trebao biti jedini slučaj u kojem se mora priznati pogreška u kadroviranju.
Pogledaj originalni članak

Smjena uprave HAC-a morala se dogoditi ako ministar Siniša Hajdaš Dončić misli išta ozbiljno napraviti u svom resoru i u jednoj od najvažnijih tvrtki u njemu. Svađe uprave, unutarnji ratovi, “ustaša i partizana”, prepucavanja, program restrukturiranja sklepan bez ikakva smisla, zastoj investicija, sve to za sobom ostavljaju smijenjeni čelnici.

Iako nikad ne bi trebalo biti kasno, oni su bili zaslužili da ih se smijeni davno prije. Još u lipnju, primjerice, kad je bilo jasno da ne mogu funkcionirati zajedno. HAC-u treba svježa krv, ljudi neopterećeni osobnim odnosima u tvrtki koji će onda zaista moći restrukturirati tvrtku izmrcvarenu brojnim aferama i staviti je na noge.

No HAC ne bi trebao biti jedini slučaj u kojem se mora priznati pogreška u kadroviranju, ništa bolje nije, primjerice, ni u Autocesti Rijeka - Zagreb u kojoj se provodi restrukturiranje samo deklarativno, u kojoj su još kadrovi prošle vlasti, u kojoj se zapošljava, a ima viška. Zato, ako Hajdaš Dončić sa smjenama stane, neće baš biti uvjerljiv.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

KO
korisnik3
19:11 06.12.2012.

u ponedjeljak vlada objavljuje kako je pronasla "savjetnike za monetizaciju hrvatskih autocesta". u utorak, ministar doncic-hajdas smjenjuje cjelokupnu upravu hrvatskih autocesta. slucajnost? dakako. hvala novinaru bohutinskome na prilicno prozirnom pokusaju lijepoga spina.

DU
Deleted user
12:35 06.12.2012.

A gdje uvjek nađete Ustaše i Partizane? HAC je stvoren u doba Račanove vlade i u njemu je u svakom trenutku postojanja ove države bilo 80% SDP-ovaca. Nakon čistke HDZ- ovih članova ostali su Račanovi - Mialnović - Linićevi i Čačićevi ljudi, molim da mi odgovorite čiji su Ustaše a čiji Partizani? Ugodno sam iznenađen akcijom Ministra ako je pokrenuta u cilju racionalizacije i poboljšanja jednog glomaznog državnog sustava koji umjesto da zarađuje proizvodi gubitke. P.S. Dajte gospodo novinari, prestanite probleme svoditi na Ustaše i Partizane jer u HAC-u to nije problem (a to uglavnim nikad i nigdje i nije problem osim u vašim glavama osobito ako podiže tiražu)!

ZM
zmajćica
22:35 07.12.2012.

otišla sam u lov na HAC-ovo mladunče(sindikalno)!!!!!