Kolumna

Afganistan i Cetinje pokazuju da povijest i nije uvijek učiteljica života

Foto: SERGEI FADEICHEV/Newscom/PIXSELL
Afganistan i Cetinje pokazuju da povijest i nije uvijek učiteljica života
13.09.2021.
u 12:25
Zamislimo da jedan njemački ministar, poput Vulina, kaže: “Zadatak ove generacije političara jest stvaranje njemačkog svijeta.” Izazvalo bi to veliko oduševljenje kod njihovih susjeda, zar ne?

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 9

NE
Neonacionalist
12:58 13.09.2021.

Sve ovo sto se danas dogadja u Srbiji bilo je zapravo ocekivano zato sto je NATO trebao izvrsiti kopnenu invaziju nakon bombardiranja Srbije a potom zabraniti Milosevicevu ,Seseljevu i sl.stranke koje su vodile ili podrzavale velikosrpski fasizam i svim tim ljudima ukljucujuci naravno i Vucica zabraniti politickodjelovanje jer ta je politika prozrokovala toliko razaranja , zlocina i nesrece na prostoru ex.Yu , jednostavno trebalo je temeljito denacificirati Milosevicevu Srbiju . To je bio jedini nacin da se konacno uspostavi mir i stabilnost ove regije , ali ovako je ostavljeno sjeme buducih sukoba koje kao sto vidimo dobro vec proklijalo . Takodjer Amerika i EU ako su zbilja zeljele pomoci ovim prostorima trebali su pripremiti jedan novi Marshalov plan koji bi donio ekonomski prosperitet nego smo ovako ostavljeni da se sami snalazimo i koprcamo kako znamo i umjemo dok pritom Njemacka i razvijene zemlje zapada samo soshu mladu radnu snagu i jos bi nas pretvorili u deponiju za ove migrante . Upravo taj nedostatak perspektive za ove zemlje tzv.zapadnog Balkana samo jos vise podstice rast nacionalizma i stvara mogucnost novih sukoba .Evo recimo Makedonci su promjenili i ime drzavi i ucinili sve sta su mogli pa im se ne zali omoguciti ulazak u EU ili sto bih kostalo da uvrste jednu malu CG gdje se ionako vec koristi euro kao valuta jer ovako se te zemlje prepusta sve jacem turskom , ruskom i posrednom srpskom utjecaju , je li to neciji dogovor ili skroz nedostatak vizije EU.

Avatar Vakserčina
Vakserčina
12:44 13.09.2021.

Kad god je Hrvatska imala političare koji "nikad niš ne bum rekel da se nebi opekel" u susjedstvu je Srbija orgijala. . Tako je bilo krajem osamdesetih i tako je opet danas.

DE
Demigodessnixie
13:54 13.09.2021.

Mozes tome dodati i danasnji dogadjaj u Jasenovcu ali Hrvateki slabo pale

Još iz rubrike Premium