Kolumna

Ribićev poučak: Hrvatska dugove ne treba ni vraćati

Foto: Robert Anić/Pixsell
Ribićev poučak: Hrvatska dugove ne treba ni vraćati
01.08.2013.
u 12:00
Ribić ponavlja da Hrvatska dugove i ne treba vraćati, već ih treba refinancirati, reprogramirati i prolongirati
Pogledaj originalni članak

Ploča i fotografija

Povijesni ulazak u povijest na mala vrata

Jadranka Kosor, bivša premijerka, sastala se sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom u povodu četvrte obljetnice njihova prvog susreta u Trakošćanu gdje su otkrili i spomen-ploču posvećenu tom događaju. Na ploči je fotografija dvoje političara koji će u povijest ući po tome što su sami odlučili ući u povijest premda su još daleko od političke mirovine. Iduće godine na okruglu, petu obljetnicu u Trakošćan treba povesti učeničke ekskurzije da uveličaju skup na kojem će Kosor i Pahor svečano otkriti svoje voštane figure u prirodnoj veličini.

 

Kakva korist od ivanizama

Vrkiću pisanje aforizama pomaže u hvatanju funkcija

Ivan Vrkić, osječki gradonačelnik, “opet piše aforizme”, javlja novi Globus. Točnije bi bilo napisati da Vrkić već dva mjeseca ne piše aforizme koje je na svojoj internetskoj stranici objavljivao iz dana u dan u predizbornoj kampanji. Nakon što je pobijedio na izborima, stao je s objavama aforizama koje on naziva „ivanizmi“. Vrkić je prvu knjigu aforizama objavio još 1966. godine, a zanimljivo je da mu je knjiga aforizama iz 1998. pomogla da postane ravnatelj HRT-a. Legenda kaže da je Tuđman jedne večeri prije spavanja čitao njegove aforizme iz knjige i toliko se oduševio Vrkićevim doskočicama i političkim humorom u kratkoj formi da mu je sutradan ponudio tu prestižnu funkciju.

 

Ribićev poučak

Hrvatska dugove ne treba ni vraćati

Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata, izjavio je da po njegovu viđenju hrvatski javni dug “nije velik“, baš kao ni deficit, a i javna potrošnja je jedna od manjih u EU. Iz toga proizlazi i Ribićev “makroekonomski poučak“. Ribić ponavlja da Hrvatska dugove i ne treba vraćati, već ih treba refinancirati, reprogramirati i prolongirati. Drugim riječima, valja se dodatno zaduživati, a tko će i kako vraćati nove kredite ionako nije briga sindikata.

 

Aktivni ministar

Mrsić se protiv nezaposlenosti bori savjetnicima

Mirando Mrsić, ministar rada, u Zagrebu je otvorio Centar za mlade radi „definiranja i provedbe aktivne politike zapošljavanja mladih“. Za sada je u Centru zaposlio 16 savjetnika koji će nezaposlenima dijeliti – savjete

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.