Saborska delegacija s predsjednikom Bebićem posjetila BMW

08.05.2009.
u 16:06
Pogledaj originalni članak

MÜNCHEN - Drugog dana svoga službenog dvodnevnog posjeta Bavarskoj, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić posjetio je tvrtku BMW i susreo se s predsjednikom BMW-ova odbora za prodaju i marketing Ianom Robertsonom. U saborskom izaslanstvu su uz Bebića bili i potpredsjednica Sabora Željka Antunović, tajnik Sabora Josip Sesar i saborski zastupnik Boris Klemenić.

Pored saborskog izaslanstva u hrvatskoj delegaciji koja je posjetila tvrtku BMW bili su i veleposlanik RH u Njemačkoj dr. Miro Kovač i glavni konzul RH Vladimir Duvnjak sa svojim suradnicima. U sklopu BMW-ove delegacije koja je dočekala izaslanstvo Hrvatskog sabora bio je i poznati hrvatski poduzetnik iz Münchena Franjo Tomić, glavni uvoznik BMW-a za Hrvatsku i Bosnu Hercegovinu, a ujedno i vlasnik tvrtke Tomic Group koja ugrađuje klimatizacijske sustave u BMW-ova vozila.


Predsjednik Bebić isprobava luksuznost najnovijeg BMW-a 7
Foto: Nenad Drmić

Hrvatska je delegacija posjetila svijet BMW-a, ili hram brzine, objekt u obliku letećeg tanjura koji je svečano otvoren 2007. godine. U luksuzno izgrađenom objektu saborsko se izaslanstvo moglo uvjeriti u raznolikost automobila BMW koji se iz blizine mogu doživjeti u svojoj vrhunskoj izvedbi.

Predsjednik Sabora na prijedlog Iana Robertsona isprobao je luksuznu udobnost najnovijeg BMW-a 7 koji je namijenjen američkom tržištu. U jednom prijateljskom i srdačnom susretu posebno je istaknuta uloga Franje Tomića, glavnog uvoznika BMW-a za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, koji svojim ulaganjem u Hrvatsku pomaže gosodarskom razvoju naše domovine.

Razgovoralo se i o mogućnostima još kvalitetnije suradnje između ovoga automobilskog diva i Hrvatske. Na kraju susreta predsjednik odbora za prodaju i marketing tvrtke BMW Ian Robertson uručio je prigodni dar predsjedniku Hrvatskog sabora, mini varijantu jednoga BMW-ova oldtimera, dok je predsjednik Bebić Robertsonu uručio model Hrvatskog sabora.

Nakon susreta u svijetu BMW-a planiran je i susret hrvatskog izaslanstva s Elisabeth Müller, ministricom za savezna i europska pitanja.

Pogledajte na vecernji.hr