Kolumna

Sanader gušta u renaultu 8, a Zubović u mercedesu

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Sanader gušta u renaultu 8, a Zubović u mercedesu
28.01.2011.
u 12:00
Ivo Sanader ima sve manje prijatelja, ali na Marija Zubovića još može računati
Pogledaj originalni članak

Ivo Sanader ima sve manje prijatelja, ali na Marija Zubovića još može računati. Pošto je u Globusu procurio iskaz bivšeg šefa carine Mladena Barišića da je za spomenuti dvojac 2008. sudjelovao u nabavi dvaju kolekcionarskih modela mercedesa, oldtimera iz 1955. odnosno 1961., Mario Zubović tvrdi da su oba oldtimera njegova i da ih drži u garaži. Treba mu vjerovati jer Sanader ionako više “gušta voziti svoj renault 8 iz 1967.”, kako je sam izjavio u jednom prijašnjem razgovoru za glasilo HAK-a.

Kvadrati po mjeri

Beljo u interesu Hrvatske preprodao vojni stan

Ante Beljo, bivši pomoćnik ministra informiranja, dobio je i preprodao vojni stan od 95 kvadrata jer je “radio u interesu Hrvatske”, a Vladin mu je stan “bio premalen”. Mala je ovo zemlja za sve te interese.

Čudan neki kršćanski nauk

Predsjednički kandidat krao kao Robin Hood

Dubravko Kohek, predsjednički kandidat HKDU na izborima 2009., zauzimao se, “sukladno kršćanskom nauku da bogatiji sloj društva koji se obogatio uz pomoć države sada pomogne siromašnijima”. Na izborima nije najbolje prošao, ali svoj je nauk proveo u praksi. Slobodna piše da je uhićen jer je sa suprugom prevario poduzetnika iz Zaprešića za milijun i pol eura. Kohek je procijenio da je poduzetnik prebogat pa je pomogao sebi, siromahu.

Čobankovićeva mjerila

“Zna se” tko smije prijatelja nagraditi položajem

Petar Čobanković, novi potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i čovjek od najvećeg povjerenja Jadranke Kosor, dao je opširan intervju Globusu u kojem se prema očekivanjima jasno ogradio od bivšeg premijera. Čobanković je posebno osudio praksu Ive Sanadera da se okružuje prijateljima poput Bebića, Rošina, Zubovića i Biškupića jer “nije dobro da najbolji prijatelji postanu i dužnosnici, da se prijateljstvo nagrađuje položajima”. I ne trepnuvši, Čobanković na pitanje druži li se privatno s premijerkom Kosor odgovara “jasno da mogu kazati da smo prijatelji”. Ali on je na novi položaj došao kao ekspert za gospodarstvo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.