PRESEDAN Atraktivna Kolumbijka na MTV-jevoj svečanosti pjevat će na španjolskom

Shakira ruši granice

Foto: import
Shakira ruši granice
25.08.2005.
u 13:56
Pogledaj originalni članak

Kolumbijska pjevačica Shakira postat će prva pjevačica u povijesti MTV Video Music Awardsa koja će na dodjeli nagrada pjevati isključivo na španjolskom jeziku. Shakira, koja je za MTV-jevo natjecanje koje će se 28. kolovoza održati u Miamiju nominirana za najbolji ženski glazbeni spot i najbolji dance spot, postigla je do sada najviše uspijeha u približavanju pjesama na španjolskom jeziku američkim masama.

Dapače, njezini su glazbeni spotovi prvi koji su uopće nominirani na španjolskom jeziku za prestižnu nagradu MTV-a. Shakira Isabel Mebarak Ripoll pjevajući na španjolskom, odlučila je približiti svoj jezik američkoj, ali i svjetskoj publici.

- Sanjala sam kako ovim albumom rušim kulturne i jezične barijere - kazala je 28-godišnja pjevačica pri izlasku šestog studijskog albuma "Fijacion Oral Vol. 1." koji se pokazao najuspješnijim albumom na španjolskom jeziku ikada u Sjedinjenim Američkim Državama. "Fijacion" je u prvom tjednu zabilježio najbolju prodanost 157.000 primjeraka, što je nadmašilo do tada najuspješniji "Almas del Silencio" Rickyja Martina.

Spot za njezin singl "La Tortura" tako?er je jedini spot u cijelosti na španjolskom jeziku ikada uvršten na popis pjesama koje se redovito emitiraju na MTV-u. Pjeva?ica je na MTV Video Music Awardsu nastupila i prije tri godine, kada je oduševila svojim trbušnim plesom. Svoju je slavu iskoristila i za plemenite ciljeve, te od 2003. djeluje kao najmla?a Unicefova ambasadorica dobre volje. (M. B.)

Pogledajte na vecernji.hr