bogat program

51. Porcijunkulovo u Čakovcu najavljuje brojne izvođače

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
51. Porcijunkulovo u Čakovcu najavljuje brojne izvođače
22.07.2015.
u 17:20
Ovogodišnji program i izvođače predstavili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, gvardijan čakovečkog Franjevačkog samostana fra Željko Železnjak te voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek
Pogledaj originalni članak

U šest dana trajanja manifestacije, Čakovčanima i svim posjetiteljima grada nudi se bogat i raznolik program. Izlagača je već sada prijavljeno preko 230, a najavljeni izvođači jamstvo su da će ovogodišnje izdanje Porcijunkulova nadmašiti rekordno lanjsko.

Ovogodišnji program i izvođače predstavili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, gvardijan čakovečkog Franjevačkog samostana fra Željko Železnjak te voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

- Ovogodišnja manifestacija počinje u četvrtak 30. srpnja, a traje do utorka 4. kolovoza. Ove godine program će se odvijati po cijelom gradskom središtu, a Grad i Turistička zajednica potrudili su se kako bi ovogodišnje Porcijunkulovo svima ostalo u najljepšem sjećanju. Tako će ove godine središnja pozornica na Trgu Republike, među ostalim ugostiti Krunoslava Kiću Slabinca, Gibonnija i Vlatko Stefanovski Trio, Klapu Rišpet, Dražena Zečića, Željka Joksimovića te Nove Fosile - rekli su iz organizacije.

Porcijunkulovo ima humanitarni karakter

- Kao i lani, manifestacija će imati humanitarnu karakter, a na otvaranju u petak navečer održat će se aukcija potpisanih sportskih dresova za financiranje operacije oka Lovre Pergara iz Mihovljana, a u nedjelju će se podjelom međimurske pogače skupljat  prilozi za Udrugu udomitelja Međimurja kojima će se omogućiti odlazak udomljene djece na more. - rekli su iz organizacije.

Gvardijan fra Željko Železnjak govorio je o duhovnom dijelu programa, najavivši trodnevnu pripremu u čast Gospe od anđela, koju će voditi gvardijan našičkog Franjevačkog samostana fra Zoran Bibić.

Čakovec ispod stotine kišobrana!

- I ove godine središte grada bit će natkriveno kišobranima, no, u Strossmayerovu ulici iznad šetača bit će obješena licitarska srca, što će dati posebnu draž ovom dijelu grada, te odlična prilika za fotografiranje. - rekla je voditeljica Turističkog ureda Boška Ban Vlahek.

Ove godine očekuje se više od 200 000 posjetitelja

Treba napomenuti i da se programi tijekom trajanja Porcijunkulova odvijaju tijekom cijelog dana, tako da svatko može pronaći nešto što ga zanima. Ovoje pedeset i prvo izdanje manifestacije, a prema programu i broju sudionika, najveće dosad. Prošle godine Čakovec je tih dana posjetilo preko 200 tisuća ljudi, a organizatori su sigurni da će taj broj premašiti.

Turistička zajednica grada Čakovca organizacijom Porcijunkulova ulaže poseban trud ne bi li grad Čakovec predstavila kao kulturno, turističko i poduzetničko središte Međimurske županije.

Čakovec će, sigurni smo, barem na nekoliko dana svojim bogatim programom ovo ljeto dostojno parirati najrazvikanijim hrvatskim turističkim odrednicama.

>>Severina sutra otvara Porcijunkulovo u Čakovcu

>>Porcijunkulovo obilježava 50. godinu održavanja

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.