Abel Markov prvi je natjecatelj koji napušta show 'Tri, dva, jedan – kuhaj'! Nakon previše suhog šarana, Abelove šnenokle ipak su bile za nijansu lošije od Milinih. Iako se trudio zadiviti žiri svojim kulinarskim umijećem, slavonska je kuhinja za Abela, čini se, ipak bila prevelik zalogaj.
Žiri je pohvalio Zlatana kao najboljeg kandidata prvog tjedna kuharskog izazova 'Tri, dva, jedan – kuhaj'. S obzirom da je Slavonac, Zlatanu kontinentalna kuhinja nije predstavljala problem, no ipak je uspio uprskati stvar sa šaranom. Iako je bilo par promašaja, Tomislav Špiček, Željka Klemenčić i Željka Kovčalija pohvalili su natjecatelje da su se bolje snašli sa šaranom nego s običnim komadom mesa koji su imali prilike pripremiti ovaj tjedan.
Međutim, sreća se nije osmjehnula Abelu i Mili koji su ušli u prvi dvoboj showa. Kako bi nastavili s natjecanjem, momci su morali pripremiti šnenokle, austrijski desert koji se poprilično udomaćio u našim krajevima. Na prvi pogled jednostavna slastica krije nekoliko zamki, a detalji u kulinarstvu ne ostavljaju puno mjesta za pogrešku. Žličnjaci od bjelanjaka ne smiju se predugo kuhati kako bi zadržali formu i teksturu, a krema od žumanjaka ne smije biti previše gusta niti prerijetka. Omjer sastojaka i precizna termička obrada nužni su kako bi ovaj pahuljasti desert razgalio nepce stručnog žirija.
I dok je Abel u duelu po prvi put kuhao šnenokle, Mile je već imao prilike upoznati se s izgledom i okusom ove slastice. Pripremao ih je nekoliko puta u životu, što je možda i bilo presudno za ostanak u daljnjem natjecanju. -Mile je, eto, ostao s nama. Provukao se... Ali, imat ću ga cijeli idući tjedan na oku, opasno ću pratiti njegov rad. U šnenoklama je presudio cjelokupan dojam, a Mile je bio ipak bolji od Abela, kazao je Tomislav Špiček. - Zbilja je bila teška odluka, s obzirom da su i jedan i drugi radili greške. Ovo je bilo daleko od idealnih šnenokli, pa smo morali ulaziti u te nijanse', obrazložila je odluku Željka Klemenčić.