Već su veliki!

Andrej Plenković u opuštenom izdanju s djecom: S kćeri i sinom posjetio sajam knjiga

Foto: Vlada RH
Polaganje vijenaca za bleiburške žrtve na groblju Dobrova kod Maribora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Andrej Plenković
Foto: HRT
Foto: Tomislav Krasnec
Andrej Plenković
Foto: Tomislav Krasnec
Plenković daje autogram
Foto: DPA/PIXELL
Angela Merkel i Andrej Plenković
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Foto: Luka Stanzi/Pixsell
Foto: Luka Stanzi/Pixsell
Foto: Luka Stanzi/Pixsell
Foto: Luka Stanzi/Pixsell
Foto: Facebook
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Vlada RH
Vladis Dombrovskis i Andrej Plenković
Foto: Vlada RH
Vladis Dombrovskis i Andrej Plenković
Foto: Marko Lukunć/PIXSELL
Foto: PIXSELL
Foto: PIXSELL
Foto: PIXSELL
13.11.2023.
u 16:23
Premijer Andrej Plenković prošlog je vikenda s djecom je posjetio Interliber, najveći sajam knjiga
Pogledaj originalni članak

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković (53) uz sve događaje u Lijepoj našoj prošlog vikenda nije želio propustiti najveći sajam knjiga koji se svake godine održava u ovo vrijeme na zagrebačkom Velesajmu. Kada je zakoračio na Interliber fotografi su ga odmah opkolili, a stigao je u društvu svoje djece, kćeri Mile i sina Marija. Unatoč znatiželjnim pogledima i konstantnim zastajkivanjem od strane prolaznika, uspio je razgledati ponudu sajma, a posebnu su pozornost izazvala njegova djeca koju inače skriva od javnosti kao zmija noge. Osim petogodišnje kćerkice Mile i tri godine starijeg sinčića Marija, Andrej ima još jedno dijete, najmlađeg sinčića Ivana kojeg je prošle godine krajem ožujka na svijet donijela supruga pravnica Ana Maslać Plenković. 

Podsjetimo, Plenković ne pokazuje često djecu, a ni suprugu pa je 2021. privukao pažnju medija kada je sina doveo na košarkašku utakmicu između Hrvatske i Slovenije. - Sa suprugom sam se upoznao preko zajedničkih prijatelja - rekao je premijer kratko 2015. za Express. Kako se saznalo, Ana je bila voditeljica saborske Službe za pravne poslove i ljudske potencijale te su se ona i Andrej upoznali u Hrvatskom saboru. Vjenčali su se početkom listopada 2014. te su dva mjeseca kasnije, 19. prosinca dobili sina Marija. Dali su mu ime po premijerovom pokojnom ocu, profesoru komunikologije na Grafičkom fakultetu u Zagrebu. U veljači 2017. supružnici su dobili kćer Milu.

Foto: PIXSELL

VEZANI ČLANCI:

Premijerova supruga je dosad odradila nekoliko službenih pojavljivanja. Plenković i Ana su 2017. s djecom bili na audijenciji kod pape Franje u Vatikanu. Supružnici su u travnju 2019. dočekali u zagrebačkoj zračnoj luci kinesku delegaciju predvođenu premijerom Lijem Keqiangom. Usto je Ana obišla Nacionalni park Plitvička jezera sa suprugom kineskog premijera. Domaći mediji su svojedobno pisali da se samozatajna pravnica nakon porodiljnog u travnju 2020. vratila na mjesto savjetnice u Uredu za međunarodne i europske poslove. Plenković je u travnju 2021. za Svjetski dan knjige iznenadio javnost fotografijom s djecom koja je raznježila javnost. - Čitamo odmalena - pohvalio se premijer koji je i ovim dolaskom na Interliber pokazao da djecu uči kulturi čitanja i književnosti. 

VIDEO Jasna Zlokić otkrila koju pjesmu joj je bilo neugodno pjevati pred svećenicima: 'Ja to maknem, a to je ubiti bila njihova himna'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

AN
AnimaTor
17:19 13.11.2023.

A.P upotrebljava i vlastitu djecu u predizbornoj kampanji.Kao drug Tito kad je peglao svoj image , pa bi mu mala djećica sjedila u krilu. I jedno i drugo je degutantno.

JE
Jegermeister
18:47 13.11.2023.

Nadamo se da djeca neće postati korumpirani kriminalci u odijelima kao tata.

DU
Deleted user
21:56 13.11.2023.

Koga briga za njega i njegovu djeci. Zar je meni kao čitatelju on uopće bitan u životi??????