Mlada nada

Antonio Parač od zarade kupio Nintendo, a ostalo čuva za studij

Antonio Parač od zarade kupio Nintendo, a ostalo čuva za studij
06.10.2011.
u 08:00
Scene u kojima hoda po krovu i visi s njega snimio je bez dvojnika, a u filmu je statirala i njegova mlađa sestra, sedmogodišnja Leonarda
Pogledaj originalni članak

Majka mi je kad sam bio mali čitala knjige Ivana Kušana, ali meni je film puno bolji – kaže 13-godišnji Antonio Parač. Učenik sedmog razreda iz Zagreba dva i pol mjeseca snimao je dječji film “Koko i duhovi”. Scenarij je cijelo ljeto učio napamet, a prijatelji su mu pomagali s domaćim zadaćama i gradivom.

Glumio sa sestrom

Scene u kojima hoda po krovu i visi s njega snimio je bez dvojnika, a u filmu je statirala i njegova mlađa sestra, sedmogodišnja Leonarda. Antonijev glumački talent otkrila je voditeljica vrtićke dramske skupine, a kad je krenuo u školu, roditelji su ga upisali u Zagrebačko kazalište mladih. Uzori su mu američki komičari Eddie Murphy i Jim Carrey, a od hrvatskih glumaca najviše voli Renea Bitorajca.

– Od honorara sam si kupio Nintendo. Majka je dio novca stavila sa strane za ‘'crne dane'’, a dobro će mi doći i za fakultet – rekao je glumac. Iako su film snimali i po 12 sati na dan, marljivi Antonio nije propustio nijedan rukometni trening. Ustajao je u 6 ujutro i dvaput na dan išao u dvoranu. Voli sport jer mu, kaže u šali, pomaže da ne bude debeo. Nova glumačka nada nema djevojku, ali otkrio nam je da je s ulogom Koka dobio čak 400 zahtjeva za prijateljstvo na Facebooku.

Redatelj Daniel Kušan planira snimiti i drugi dio filma koji je na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio nagradu publike Zlatna vrata Pule. Antonija i druge dječake odrasli kolege na setu često su zezali kako im do tada ne smiju narasti brkovi jer će izgledati previše ozbiljno.

Pljesak psu Caru

Na zagrebačku premijeru filma u utorak navečer došla je glumica Ecija Ojdanić sa šestogodišnjom kćeri Cvitom, a redatelj Krsto Papić i supruga Jadranka poveli su petogodišnje blizanke Taru i Elu. Osim dječjih glumaca, najveći pljesak najmlađe publike dobio je i pas Car koji je Koka vjerno pratio u uzbudljivom lovu na duhove.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TI
tintilinic100
14:22 06.10.2011.

Moje pitanje bi bilo, kako je taj dečko došao uopće na snimanje :))